Νέα επίθεση κατά εμπορικού πλοίου στην Υεμένη - Πλοίαρχος ανέφερε κινήσεις σκαφών και drone κοντά στο πλοίο του

Νέα επίθεση κατά εμπορικού πλοίου στην Υεμένη - Πλοίαρχος ανέφερε κινήσεις σκαφών και drone κοντά στο πλοίο του

Ο Οργανισμός Εμπορικής Ναυτιλίας του Ηνωμένου Βασιλείου (United Kingdom Maritime Trade Operations / UKMTO) ενημέρωσε σήμερα πως έλαβε αναφορά για περιστατικό που συνέβη 61 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά του λιμανιού Μόχα της Υεμένης. Ειδικότερα, ο UKMTO αναφέρει πως ο πλοίαρχος σκάφους παρατήρησε ένα ναυτικό drone (USV) πλησίον του, καθώς και άλλα δύο πλοιάρια περί τα δύο ναυτικά μίλια βορειότερα.

Από την πλευρά της, η βρετανική εταιρεία ναυτασφαλειών Ambrey ανέφερε ότι ενημερώθηκε για περιστατικό που σημειώθηκε περίπου 80 ναυτικά μίλια του λιμανιού Άντεν της Υεμένης.

Από τον περασμένο Νοέμβριο, οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν αντάρτες Χούθι εξαπολύουν συχνά επιθέσεις εναντίον εμπορικών πλοίων στα ανοικτά της Υεμένης, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας, μετά το ξέσπασμα του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Οι επιθέσεις των Χούθι – εξαιτίας των οποίων ΗΠΑ και Βρετανία έχουν εξαπολύσει πλήγματα στην Υεμένη – διαταράσσουν το διεθνές εμπόριο, καθώς πολλές εταιρείες στέλνουν τα πλοία τους σε χρονοβόρα και πιο δαπανηρά ταξίδια γύρω από τη νότια Αφρική, προκειμένου να αποφύγουν τη διέλευση από την Ερυθρά Θάλασσα και τη Διώρυγα του Σουέζ.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τραμπ: Οι χώρες που παίρνουν πετρέλαιο μέσω των Στενών να φροντίσουν για την ασφάλεια διέλευσης - Διώξτε τους Αμερικανούς, λένε οι Ιρανοί στις χώρες του Κόλπου

Τραμπ: Οι χώρες που παίρνουν πετρέλαιο μέσω των Στενών να φροντίσουν για την ασφάλεια διέλευσης - Διώξτε τους Αμερικανούς, λένε οι Ιρανοί στις χώρες του Κόλπου

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή διανύει την 15η μέρα, χωρίς ορατό τέλος ενώ η ενεργειακή κρίση απειλεί να λυγίσει την παγκόσμια οικονομία. Παράλληλα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι πολλές χώρες θα στείλουν πολεμικά πλοία για να διασφαλίσουν ότι τα Στενά του Ορμούζ θα παραμείνουν ανοικτά. Η κυβέρνηση Τραμπ απέρριψε τις προσπάθειες των συμμάχων της Μέσης Ανατολής να ξεκινήσουν διπλωματικές διαπραγματεύσεις με στόχο τον τερματισμό του πολέμου στο Ιράν.

BEST OF TOTHEMAONLINE