Ανοιχτά ή κλειστά μικρόφωνα; Τα επιτελεία Χάρις και Τραμπ διαφωνούν για τους όρους του debate

Ανοιχτά ή κλειστά μικρόφωνα; Τα επιτελεία Χάρις και Τραμπ διαφωνούν για τους όρους του debate

Δύο εβδομάδες πριν από το προγραμματισμένο debate ανάμεσα στην Κάμαλα Χάρις και τον Ντόναλντ Τραμπ, στις 10 Σεπτεμβρίου, οι δύο πλευρές διαφωνούν έντονα.

Θα είναι τα μικρόφωνα των υποψηφιών για την προεδρία των ΗΠΑ ανοιχτά την ώρα που θα μιλά ο αντίπαλος ή όχι;

Η πλευρά της αντιπροέδρου, όπως αναφέρει το BBC, ζητά να είναι τα μικρόφωνα και των δύο ανοιχτά σε όλη τη διάρκεια της τηλεοπτικής αναμέτρησης που θα μεταδοθεί από το ABC.

Αυτό σημαίνει ότι ο ένας θα μπορεί να διακόπτει τον άλλο και να μιλά «πάνω» στον άλλο.

«Η αντιπρόεδρος είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει σε πραγματικό χρόνο τα συνεχή ψέμματα και τις διακοπές του Τραμπ», λένε από το επιτελείο της αντιπροέδρου.

Αντίθετα, οι επιτελείς του Ντόναλντ Τραμπ ζητούν τους ίδιους όρους με το debate Μπάιντεν-Τραμπ, δηλαδή μικρόφωνα του υποψηφίου κλειστά όταν μιλά ο αντίπαλος.

Τη Δευτέρα ο Τραμπ είπε σε δημοσιογράφους ότι θα προτιμούσε να έχει ανοιχτά τα μικρόφωνα, αλλά «τα πήγε καλά» με τα κλειστά μικρόφωνα στο debate με τον Μπάιντεν.

Το BBC σημειώνει ότι το αδιέξοδο προέκυψε από τις αμφιβολίες που εξέφρασε ο Τραμπ για την αντικειμενικότητα του δικτύου, ενώ μάλιστα άφησε να εννοηθεί μπορεί να αποσυρθεί. Η Χάρις ψάχνει τρόπο να «δραπετεύσει» από το debate, λένε από την εκστρατεία του πρώην προέδρου.

«Όχι άλλα παιχνίδια», προσθέτουν και λένε ότι οι άνθρωποι της Χάρις, πρώτα συμφώνησαν, μετά ζήτησαν να κάθονται, να έχουν σημειώσεις και εισαγωγικές δηλώσεις. «Εντελώς ψευδές», απαντούν από την πλευρά της προέδρου.

Υπενθυμίζεται ότι η πλευρά του Τραμπ είχε προτείνει τρία debate, αλλά η Κάμαλα Χάρις αποδέχτηκε μόνο το δεύτερο από τα τρία.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Επιστρέψαμε από τη Νέα Υόρκη, πανηγυρίζοντας ότι καταφέραμε κάτι, 51 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και κατοχή. Θα προχωρήσουμε βήμα-βήμα μας είπε ο ΓΓ των ΗΕ μετά το τέλος ακόμα μιας σύναξης, άτυπης ή τυπικής-αυτό ολίγο μας ενδιαφέρει- για να μας πει ότι το θέμα είναι πολύπλοκο-και εμείς οι αφελείς, που νομίζαμε ότι είναι θέμα εισβολής και κατοχής- Προχωράμε λοιπόν σε νέα ΜΟΕ που περιλαμβάνουν τη δημιουργία συμβουλευτικού οργάνου, για τη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών, την ανταλλαγή πολιτιστικών αντικειμένων, την παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα και την αντιμετώπιση της ρύπανσης από μικροπλαστικα.

BEST OF TOTHEMAONLINE