Mitsubishi: Ετοιμάζεται και για άλλα πυρηνικά προγράμματα στην Τουρκία

Mitsubishi: Ετοιμάζεται και για άλλα πυρηνικά προγράμματα στην Τουρκία

Εκτός από πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας στη Σινώπη, η ιαπωνική εταιρεία Mitsubishi θέλει να αναλάβει και άλλο πρόγραμμα στην Τουρκία, όπως δήλωσε στο τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορεία Ανατολού ο εκπρόσωπος της εταιρείας Φουζίτα, έπειτα από τη δήλωση του Τούρκου Προέδρου Ταγίπν Ερντογάν ότι "αν οι Ρώσοι δεν κάνουν το Άκκουγιου, θα το κάνουν άλλοι".

Στη δήλωσή του στο Ανατολού, ο Φουζίτα είπε ότι η εταιρεία Mitsubishi έχει αναλάβει την εγκατάσταση του προγράμματος Πυρηνικής Ενέργειας στη Σινώπη της Τουρκίας.

"Θέλουμε να είμαστε μέρος του προγράμματος πυρηνικής ενέργειας της Τουρκίας. Αυτή τη στιγμή η Mitsubishi κάνει τις εργασίες για τη Σινώπη, γι' αυτό αν υπάρξει κάποιο καινούριο πρόγραμμα, μπορούμε να κάνουμε αναφορά. Σε περίπτωση που το επιθυμεί η Τουρκία, θέλουμε να έχουμε λόγο σε ένα νέο σχέδιο πυρηνικού σταθμού. Στηρίζουμε την πυρηνική ενέργεια στην Τουρκία. Η Τουρκία έχει ανάγκη από πυρηνική ενέργεια και εμείς είμαστε έτοιμη να προχωρήσουμε", ανέφερε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Οδοφράγματα, περιβάλλον και ανταλλαγές αρχείων στην ατζέντα της τριμερούς

Οδοφράγματα, περιβάλλον και ανταλλαγές αρχείων στην ατζέντα της τριμερούς

Σε ρυθμούς τελικής προετοιμασίας για την τριμερή συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδης, του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Τουφάν Έρχιουρμαν, και Προσωπικής Απεσταλμένης του ΓΓ ΟΗΕ, Μαρίας Άνχελα Ολγκίν, στις 9 Νοεμβρίου φαίνεται να κινούνται οι τρεις πλευρές.

BEST OF TOTHEMAONLINE