Ανακρίνεται ο 33χρονος Αλγερινός που συνελήφθη στη Γαλλία για την επίθεση σε συναγωγή

Ανακρίνεται ο 33χρονος Αλγερινός που συνελήφθη στη Γαλλία για την επίθεση σε συναγωγή

Ανακρίνεται ο 33χρονος Αλγερινός που συνελήφθη στη Γαλλία για την τρομοκρατική επίθεση σε συναγωγή κοντά στο Μονπελιέ. Ο φερόμενος ως δράστης οδηγήθηκε στην αστυνομία, η οποία αναζητά τα κίνητρα του. Την υπόθεση έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της χώρας.

O 33χρονος Αλγερινός βρίσκεται νόμιμα στη Γαλλία και είναι γνωστός στις αρχές για χρήση ναρκωτικών. Ήταν εκείνος που έβαλε φωτιά στο ίδιο του το αυτοκίνητο μπροστά στη Συναγωγή. Φέρεται να έδρασε μόνος του χωρίς συνενόχους.

Συνελήφθη μετά απο ανταλλαγή πυροβολισμών σε διαμέρισμα στην πόλη Νιμ, στη συνοικία Πισεβέν αργά Σάββατο βράδυ, γύρω στις 00:30 Ελλάδας.

Τα μέτρα ασφαλείας γύρω από τους εβραϊκούς χώρους ενισχύθηκαν μετά την έκρηξη που σημειώθηκε νωρίς το Σάββατο έξω από τη συναγωγή Beth Yaacov στο παραθαλάσσιο θέρετρο Λα Γκραντ Μοτ.

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν χαρακτήρισε το περιστατικό «τρομοκρατική ενέργεια», προσθέτοντας στο X ότι «η μάχη κατά του αντισημιτισμού είναι ένας καθημερινός αγώνας».

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE