Έσφαζαν ζώα στο Ηράκλειο παρά την απαγόρευση λόγω της πανώλης

Έσφαζαν ζώα στο Ηράκλειο παρά την απαγόρευση λόγω της πανώλης

Παραβίαζε όλους τους κανόνες υγιεινής ένας 47χρονος Έλληνας που είχε μετατρέψει σε σφαγείο έναν υπαίθριο αποθηκευτικό χώρο ιδιοκτησίας του στο Ηράκλειο και προχωρούσε στην σφαγή ζώων τα οποία του είχε παραδώσει ένας 61χρονος κτηνοτρόφος, παραβιάζοντας την απαγόρευση λόγω της πανώλης.

Ο 47χρονος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από αστυνομικούς του Τ.Α.Ε. που έκαναν αιφνιδιαστικό στο υπαίθριο σφαγείο, το πρωί της Παρασκευής, και βρήκαν στον αποθηκευτικό χώρο σφάγια συνολικού βάρους 190 κιλών από δέκα αιγοπρόβατα για τα οποία δεν υπήρχαν τα προβλεπόμενα παραστατικά έγγραφα και κατασχέθηκαν.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση των αστυνομικών του Β΄ τμήματος, ο 61χρονος ιδιοκτήτης των ζώων του τα είχε παραδώσει για να προβεί στη σφαγή κι έτσι συνελήφθη και αυτός. Οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου κατηγορούμενοι για παραβάσεις των μέτρων πρόληψης κατά των ασθενειών και της αστυνομικής διάταξης περί ζωοκλοπής.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πάπας σε ΥΠΕΞ: Κοινές αξίες συνδέουν Αγία Έδρα και Κυπριακή Δημοκρατία

Πάπας σε ΥΠΕΞ: Κοινές αξίες συνδέουν Αγία Έδρα και Κυπριακή Δημοκρατία

Στους διαρκείς δεσμούς και τις κοινές αξίες που συνδέουν την Αγία Έδρα και την Κυπριακή Δημοκρατία αναφέρθηκε ο Πάπας Λέων ΙΔ', υπογραμμίζοντας την ανεκτίμητη χριστιανική κληρονομιά της Κύπρου και τον ρόλο της ως γέφυρας πολιτισμών. Ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, ο οποίος εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, στην τελετή ενθρόνισης του νέου Ποντίφικα, μετέφερε τις θερμές ευχές της κυπριακής πολιτείας.