ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θλίψη: Πέθανε ο πρώην Υπουργός Γεωργίας Ανδρέας Παπασολομώντος - Πότε θα γίνει η κηδεία

Θλίψη: Πέθανε ο πρώην Υπουργός Γεωργίας Ανδρέας Παπασολομώντος - Πότε θα γίνει η κηδεία

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών ο Δρ. Ανδρέας Παπασολομώντος, πρώην Υπουργός Γεωργίας και Φυσικών Πόρων. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογένειας του εκλιπόντος, η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί τη Δευτέρα 26 Αυγούστου από τον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στις 5.00 μ.μ.

Η οικογένεια του εκλιπόντος θα δέχεται συλλυπητήρια στην εκκλησία από τις 4.30 μέχρι τις 5.00.

Ο εκλιπών διετέλεσε Υπουργός Γεωργίας από τον Ιανουάριο του 1985 μέχρι τον Νοέμβριο του 1987. 

Ο Ανδρέας Παπασολομώντος εργάστηκε στο Υπουργείο Γεωργίας για τρεις σχεδόν δεκαετίες.  Μεταξύ άλλων διετέλεσε Διευθυντής του Τμήματος Γεωργίας από το 1968 μέχρι το 1975, ενώ από το 1975 μέχρι το 1985 ήταν Γενικός Διευθυντής του ίδιου Υπουργείου μέχρι την υπουργοποίησή του.

Κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του στο Υπουργείο Γεωργίας είχε ενεργό εμπλοκή στη δημιουργία των μεγαλύτερων αρδευτικών έργων της Κύπρου, όπως το αρδευτικό έργο της Πάφου, το σχέδιο Βασιλικού- Πεντάσχοινου και το Σχέδιο του Νοτίου Αγωγού.

Το 1988 προσλήφθηκε ως διευθυντικό στέλεχος στον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO), θέση από την οποία αφυπηρέτησε το 1994,  για να συνεχίσει την προσφορά του στον διεθνή χώρο της γεωργίας ως ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας. 

Με αυτή την ιδιότητα συμμετείχε σε μεγάλο αριθμό αποστολών των Ηνωμένων Εθνών και της Διεθνούς Τράπεζας σε ολόκληρο τον κόσμο. 

Παράλληλα είχε ενεργό συμμετοχή σε διάφορα συμβούλια διεθνών οργανισμών στον τομέα της γεωργίας, όπως είναι η "ICARDA", ("International Center for Agricultural Research in the Dry Areas"), το "CGIAR" ("The Consortium Group of International Agricultural Research Centres"), και το "IPGRI",  ("The International Plant Genetic Resources Institute".  

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• EKT: Προχώρησε σε δεύτερη μείωση στα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης

• Αυτές είναι οι 10 καλύτερες χώρες να πάρει κάποιος τη σύνταξή του και να ζήσει εκεί - Ποια η θέση της Κύπρου και της Ελλάδας

• Προσοχή: Αυτά τα φαγητά δεν πρέπει ποτέ να τα συνδυάζετε με καφέ ή τσάι - Εξουθενωτικά συμπτώματα

• iPhone 16: Σε αυτές τις τιμές αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Κύπρο

• Πώς ο χρόνος μπροστά στις οθόνες επηρεάζει τις γλωσσικές δεξιότητες των μικρών παιδιών - Τι αποκαλύπτει νέα μελέτη

• Ανδρομάχη - Γιώργος Λιβάνης: Έγιναν για πρώτη φορά γονείς - Το ζευγάρι υποδέχτηκε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι



Συνέρχεται το Εθνικό Συμβούλιο - Ενημέρωση του Προέδρου Χριστοδουλίδη για τη μετάβασή του στη Νέα Υόρκη

Συνέρχεται το Εθνικό Συμβούλιο - Ενημέρωση του Προέδρου Χριστοδουλίδη για τη μετάβασή του στη Νέα Υόρκη

Χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε ένδειξη για πραγματοποίηση τριμερούς συνάντησης στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ λόγω της άρνησης του Ερσίν Τατάρ, συνέρχεται το πρωί της Παρασκευής το Εθνικό  Συμβουλίου, υπό την προεδρία του προέδρου Χριστοδουλίδη. Το σώμα αναμένεται να ενημερωθεί από τον Νίκο Χριστοδουλίδη για τις τελευταίες εξελίξεις, καθώς και για το ταξίδι του στη Νέα Υόρκη, στις 23 Σεπτεμβρίου. Όπως ανακοινώθηκε, η ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, κλείδωσε για τις 25 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top