Ποινή εξάμηνης φυλάκισης στον Σενέρ Λεβέντ στην Άγκυρα

Ποινή εξάμηνης φυλάκισης στον Σενέρ Λεβέντ στην Άγκυρα

Ποινή εξάμηνης φυλάκισης επέβαλε δικαστήριο στην Άγκυρα στον εκδότη της Αβρούπα, Σενέρ Λεβέντ για δύο άρθρα που είχαν δημοσιευτεί στην εφημερίδα «Afrika» το 2018 με τίτλο «Εμείς και οι Κούρδοι» και το 2016 «Zorba the Cypriot».

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η εφημερίδα γράφει σήμερα ότι ο Λεβέντ δικάστηκε ερήμην αντιμετωπίζοντας κατηγορίες, όπως δημόσια προσβολή του στρατού ή της οργάνωσης ασφαλείας της Τουρκίας, του τουρκικού έθνους, του κράτους της Δημοκρατίας της Τουρκίας, της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, της κυβέρνησης της Τουρκίας και των δικαστικών οργάνων της χώρας.  

Η απόφαση για την υπόθεση, η εκδικαση της οποίας ολοκληρώθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου 2023, επιδόθηκε χθες στον Λεβέντ εκ μέρους της «αστυνομίας» του κατοχικού καθεστώτος, αφότου πρώτα είχε κοινοποιηθεί στο «ανώτατο δικαστήριο».

Ο Λεβέντ είχε δικαστεί ερήμην στην Άγκυρα και για άλλες δύο υποθέσεις και του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης ενός έτους για την κάθε υπόθεση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνάντηση με γεωπολιτικό βάρος στη Νέα Υόρκη – Τι συζήτησαν Χριστοδουλίδης και Βασιλιάς της Ιορδανίας

Συνάντηση με γεωπολιτικό βάρος στη Νέα Υόρκη – Τι συζήτησαν Χριστοδουλίδης και Βασιλιάς της Ιορδανίας

Οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, η περαιτέρω εμβάθυνση των εξαιρετικών σχέσεων Κύπρου και Ιορδανίας, η ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας και των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ιορδανίας, καθώς και οι εξελίξεις στο Κυπριακό, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης με τον Βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλλα Β΄, στο περιθώριο της 81ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη.

BEST OF TOTHEMAONLINE