Ποινή εξάμηνης φυλάκισης στον Σενέρ Λεβέντ στην Άγκυρα

Ποινή εξάμηνης φυλάκισης στον Σενέρ Λεβέντ στην Άγκυρα

Ποινή εξάμηνης φυλάκισης επέβαλε δικαστήριο στην Άγκυρα στον εκδότη της Αβρούπα, Σενέρ Λεβέντ για δύο άρθρα που είχαν δημοσιευτεί στην εφημερίδα «Afrika» το 2018 με τίτλο «Εμείς και οι Κούρδοι» και το 2016 «Zorba the Cypriot».

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η εφημερίδα γράφει σήμερα ότι ο Λεβέντ δικάστηκε ερήμην αντιμετωπίζοντας κατηγορίες, όπως δημόσια προσβολή του στρατού ή της οργάνωσης ασφαλείας της Τουρκίας, του τουρκικού έθνους, του κράτους της Δημοκρατίας της Τουρκίας, της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, της κυβέρνησης της Τουρκίας και των δικαστικών οργάνων της χώρας.  

Η απόφαση για την υπόθεση, η εκδικαση της οποίας ολοκληρώθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου 2023, επιδόθηκε χθες στον Λεβέντ εκ μέρους της «αστυνομίας» του κατοχικού καθεστώτος, αφότου πρώτα είχε κοινοποιηθεί στο «ανώτατο δικαστήριο».

Ο Λεβέντ είχε δικαστεί ερήμην στην Άγκυρα και για άλλες δύο υποθέσεις και του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης ενός έτους για την κάθε υπόθεση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Έρχιουρμαν βάζει τον όρο της πολιτικής ισότητας - Οι συγκλίσεις- H επιστροφή Ολγκίν και το κρίσιμο τεστ πριν από τη Νέα Υόρκη

Κυπριακό: Ο Έρχιουρμαν βάζει τον όρο της πολιτικής ισότητας - Οι συγκλίσεις- H επιστροφή Ολγκίν και το κρίσιμο τεστ πριν από τη Νέα Υόρκη

Το Κυπριακό μπαίνει ξανά σε μια περίοδο έντονης κινητικότητας, με τον χρόνο μέχρι τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, να λειτουργεί πλέον ως άτυπο πολιτικό ορόσημο. Οι συναντήσεις Νίκου Χριστοδουλίδη και Τουφάν Ερχιουρμάν, αποκτούν εβδομαδιαίο ρυθμό, η Μαρία Άνχελα Ολγκίν επιστρέφει στην Κύπρο προς το τέλος της πρώτης εβδομάδας του Σεπτεμβρίου, μεταφέροντας την καταγραφή των συγκλίσεων που ετοίμασαν τα Ηνωμένα Έθνη και η συζήτηση για τα επόμενα βήματα αποκτά πλέον συγκεκριμένο περιεχόμενο.

BEST OF TOTHEMAONLINE