Ισραήλ: Σε εξέλιξη έρευνα για υπόθεση κακοποίησης Παλαιστίνιου κρατούμενου

Ισραήλ: Σε εξέλιξη έρευνα για υπόθεση κακοποίησης Παλαιστίνιου κρατούμενου

Το Ισραήλ διενεργεί «ενισχυμένη έρευνα» για στρατιώτες που κατηγορούνται για σεξουαλική κακοποίηση Παλαιστίνιου κρατούμενου, δήλωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, προσθέτοντας ότι δεσμεύεται να τηρεί τα διεθνή νομικά πρότυπα σχετικά με τη μεταχείριση των κρατουμένων.

Η ειδική εισηγήτρια του ΟΗΕ για τα βασανιστήρια καταδίκασε την Παρασκευή μια «ιδιαίτερα φρικιαστική» υπόθεση φερόμενης σεξουαλικής κακοποίησης Παλαιστίνιου κρατούμενου από Ισραηλινούς στρατιώτες και είπε ότι οι δράστες πρέπει να λογοδοτήσουν.

Την Τρίτη, ο ισραηλινός στρατός είπε ότι οι εισαγγελείς ζήτησαν να τεθούν σε κατ' οίκον περιορισμό οι στρατιώτες που κατηγορούνται για κακοποίηση Παλαιστίνιου κρατούμενου με παράταση της κράτησής τους μέχρι την επόμενη Πέμπτη.

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι στρατιώτες έχουν κατηγορηθεί για σεξουαλική κακοποίηση μέλους μιας επίλεκτης μονάδας της Χαμάς, στο κέντρο κράτησης Sde Teiman στην έρημο Negev στο νότιο Ισραήλ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνάντηση με γεωπολιτικό βάρος στη Νέα Υόρκη – Τι συζήτησαν Χριστοδουλίδης και Βασιλιάς της Ιορδανίας

Συνάντηση με γεωπολιτικό βάρος στη Νέα Υόρκη – Τι συζήτησαν Χριστοδουλίδης και Βασιλιάς της Ιορδανίας

Οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, η περαιτέρω εμβάθυνση των εξαιρετικών σχέσεων Κύπρου και Ιορδανίας, η ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας και των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ιορδανίας, καθώς και οι εξελίξεις στο Κυπριακό, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης με τον Βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλλα Β΄, στο περιθώριο της 81ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη.

BEST OF TOTHEMAONLINE