Τρία μέλη της ειρηνευτικής δύναμης στον Λίβανο τραυματίστηκαν σε έκρηξη

Τρία μέλη της ειρηνευτικής δύναμης στον Λίβανο τραυματίστηκαν σε έκρηξη

Τρία μέλη της ειρηνευτικής δύναμης που βρίσκονταν σε περιπολία, «τραυματίστηκαν ελαφρά» όταν σημειώθηκε έκρηξη κοντά σε όχημα του ΟΗΕ στο χωριό Γιαρίνε στον νότιο Λίβανο, δήλωσε την Κυριακή ο εκπρόσωπος της UNIFIL, Αντρέα Τενέντι.

«Όλα τα μέλη της περιπόλου της ειρηνευτικής δύναμης επέστρεψαν με ασφάλεια στη βάση τους», είπε ο εκπρόσωπος, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τη φύση της έκρηξης.

«Εξετάζουμε το περιστατικό. Υπενθυμίζουμε έντονα σε όλα τα μέρη και τους παράγοντες την ευθύνη τους να αποφύγουν ΄να βλάψουν ειρηνευτικές δυνάμεις και αμάχους», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

15 χρόνια από την τραγωδία στο Μαρί – ΠτΔ: «Συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη»

15 χρόνια από την τραγωδία στο Μαρί – ΠτΔ: «Συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη»

Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται από τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, μια τραγωδία που σημάδεψε βαθιά την Κύπρο και κόστισε τη ζωή σε 13 ανθρώπους που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος. Κατά το ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης τίμησε τη μνήμη τους, υπογραμμίζοντας το χρέος της Πολιτείας να διασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών και ζητώντας συγγνώμη για τα λάθη και τις παραλείψεις που οδήγησαν στην τραγωδία.

BEST OF TOTHEMAONLINE