Τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα χρειάστηκε να σταματήσουν τη δράση τους χθες βράδυ, λόγω των ισχυρών ανέμων, και ξεκίνησαν να επιχειρούν ξανά σήμερα το πρωί, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός NTV news.
Η πυρκαγιά ξεκίνησε την Πέμπτη και επεκτάθηκε γρήγορα σε οικιστικές περιοχές, καθώς οι άνεμοι πνέουν με 50 χλμ την ώρα.
Ο Τούρκος Υπουργός Εσωτερικών, Αλί Γερλικαγιά, ανέφερε ότι 900 κάτοικοι χρειάστηκε να απομακρυνθούν από πέντε περιφέρειες της Σμύρνης χθες βράδυ.
Ο Υπουργός Γεωργίας και Δασών της χώρας, Ιμπραήμ Γιουμακλί, ανέφερε ότι «αυτή τη στιγμή επιχειρούν δύο αεροσκάφη και 11 ελικόπτερα, καθησυχάζοντας τους κατοίκους. Σημείωσε, ακόμα, ότι η φωτιά έχει επηρεάσει έκταση 1.600 εκταρίων.
Στο μεταξύ, πυρκαγιές, που είχαν ξεσπάσει σε άλλες έξι δασικές περιοχές της Τουρκίας, μεταξύ των οποίων οι περιοχές σε Μπολού και Αϊδίνι, συνεχίζουν να καίνε.
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ