Στους δέκα οι νεκροί, εκ των οποίων δύο παιδιά, από ισραηλινό πλήγμα στον Λίβανο

Στους δέκα οι νεκροί, εκ των οποίων δύο παιδιά, από ισραηλινό πλήγμα στον Λίβανο

Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους δύο παιδιά και πέντε τραυματίσθηκαν από ισραηλινό πλήγμα σε κτίριο κατοικιών στην πόλη Ναμπατίγια του νότιου Λιβάνου, μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων NNA.

Τα θύματα ήταν όλα Σύροι πολίτες, μετέδωσε το NNA, προσθέτοντας ότι ο τελικός απολογισμός της επίθεσης θα ανακοινωθεί μετά τη διεξαγωγή τεστ DNA για την αναγνώριση των θυμάτων.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι το αεροπορικό πλήγμα είχε στόχο αποθήκη όπλων, που χρησιμοποιούνταν από μαχητές της Χεζμπολάχ.

Το πλήγμα πραγματοποιήθηκε μετά τη χθεσινή διακοπή των συνομιλιών στην Ντόχα για κατάπαυση του πυρός στην Γάζα, ενώ οι διαπραγατευτές πρόκειται να συναντηθούν και πάλι την ερχόμενη εβδομάδα.

Οι εντάσεις έχουν αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες στην περιοχή, αφού πλήγμα ρουκέτας, για το οποίο κατηγορείται η Χεζμπολάχ, σκότωσε 12 παιδιά και εφήβους στα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψώματα του Γκολάν. Το Ισραήλ απάντησε με το φόνο κορυφαίου διοικητή της Χεζμπολάχ στα προάστια της Βηρυτού.

Η Χεζμπολάχ δήλωσε ότι θα απαντήσει στο Ισραήλ, όπως έχει δηλώσει ότι θα κάνει και το Ιράν για το φόνο στην Τεχεράνη του πολιτικού αρχηγού της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνάντηση με γεωπολιτικό βάρος στη Νέα Υόρκη – Τι συζήτησαν Χριστοδουλίδης και Βασιλιάς της Ιορδανίας

Συνάντηση με γεωπολιτικό βάρος στη Νέα Υόρκη – Τι συζήτησαν Χριστοδουλίδης και Βασιλιάς της Ιορδανίας

Οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, η περαιτέρω εμβάθυνση των εξαιρετικών σχέσεων Κύπρου και Ιορδανίας, η ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας και των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ιορδανίας, καθώς και οι εξελίξεις στο Κυπριακό, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης με τον Βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλλα Β΄, στο περιθώριο της 81ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη.

BEST OF TOTHEMAONLINE