Ένοπλοι στη Νιγηρία απήγαγαν περίπου 20 φοιτητές - Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση

Ένοπλοι στη Νιγηρία απήγαγαν περίπου 20 φοιτητές - Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση είναι σε εξέλιξη στην κεντρική Νιγηρία, μετά την απαγωγή τουλάχιστον 20 φοιτητών στην πολιτεία Μπένουε, ανακοίνωσαν χθες Παρασκευή οι τοπικές αρχές.

Το γκρουπ των φοιτητών είχε αναχωρήσει από το πανεπιστήμιο του Τζος για να παρακολουθήσει ιατρικό συνέδριο στην Ενούγκου (νότια). Η εκπρόσωπος της αστυνομικής διεύθυνσης στην Μπένουε διευκρίνισε πως ένοπλοι έστησαν την Πέμπτη ενέδρα στους φοιτητές και έκτοτε η τύχη τους αγνοείται.

Εδώ και χρόνια, οι κάτοικοι της βορειοδυτικής και της κεντρικής Νιγηρίας βρίσκονται αντιμέτωποι με τζιχαντιστές και πάνοπλες συμμορίες, που λεηλατούν, δολοφονούν και απαγάγουν για λύτρα, καθώς και αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ κτηνοτρόφων και γεωργών, οι οποίοι ερίζουν για τους ολοένα και πιο δυσεύρετους πόρους, τη γη και το νερό.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Το Σάββατο 25/5 η συνάντηση ΠτΔ με Ολγκίν - «Πανέτοιμοι για συνέχιση προσπάθειας»

Το Σάββατο 25/5 η συνάντηση ΠτΔ με Ολγκίν - «Πανέτοιμοι για συνέχιση προσπάθειας»

Συνάντηση με την Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα έχει το ερχόμενο Σάββατο, 25 Μαΐου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος εξέφρασε εκ νέου την ετοιμότητα της ε/κ πλευράς για συνέχιση της προσπάθειας επανεκκίνησης των διαπραγματεύσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE