ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μια ζωή στο «μυστρί»: Πόσα χρόνια δουλεύουν οι Κύπριοι – Τι ισχύει για άνδρες και τι για γυναίκες - Πίνακες

Μια ζωή στο «μυστρί»: Πόσα χρόνια δουλεύουν οι Κύπριοι – Τι ισχύει για άνδρες και τι για γυναίκες - Πίνακες

Στις χώρες με το μεγαλύτερο μέσο όρο εργασιακού βίου φαίνεται να είναι η Κύπρος, ενώ ξεπερνά το μέσο όρο που έχει καταγράψει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, ο μέσος όρος που κατέγραψε η Κύπρος το 2023 άγγιζε τα 39 έτη εργασιακού βίου, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε καταγράψει μέσο όρο 36,9 χρόνια. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τα στοιχεία ο μέσος όρος για τους άνδρες είναι τα 41,6 χρόνια για το 2023, ενώ για τις γυναίκες 36,3.

Η διάρκεια της επαγγελματικής ζωής ήταν 36,9 χρόνια στην ΕΕ

Το 2023, η αναμενόμενη μέση διάρκεια του εργασιακού βίου για τους 15χρονους στην Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν 36,9 έτη. Ωστόσο, η αναμενόμενη μέση διάρκεια του εργασιακού βίου διέφερε ευρέως μεταξύ των χωρών της ΕΕ.

Το 2023, ορισμένες από τις διάρκειες του εργασιακού βίου στην ΕΕ ξεπέρασαν τα 40 έτη. Οι υψηλότερες καταγράφηκαν στην Ολλανδία με 43,7 έτη, τη Σουηδία με 43,1 και τη Δανία με 41,3 έτη.

Αντίθετα, οι χαμηλότερες καταγράφηκαν στη Ρουμανία με 32,2 έτη, την Ιταλία με 32,9 και την Κροατία με 34.

Περισσότερη η εργασιακή ζωή για τους άνδρες από τις γυναίκες κατά μέσο όρο

Για τους άνδρες, η αναμενόμενη διάρκεια της επαγγελματικής ζωής ήταν κατά μέσο όρο 39 έτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με τις μεγαλύτερες διάρκειες να καταγράφονται στις Κάτω Χώρες με 45,7 έτη, τη Σουηδία με 44,1, τη Δανία και την Ιρλανδία με 42,8 και τις μικρότερες στην Κροατία με 35,4, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία με 35,6.

Για τις γυναίκες, η μέση διάρκεια της επαγγελματικής ζωής στην ΕΕ ήταν 34,7 χρόνια, με τις μεγαλύτερες διάρκειες να καταγράφονται στη Σουηδία με 41,9 έτη, ακολουθούμενη από την Ολλανδία και την Εσθονία με 41,5 έτη και τις μικρότερες στην Ιταλία με 28,3, τη Ρουμανία με 28,5 και την Ελλάδα με 30,6.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, από το 2013, η αναμενόμενη μέση διάρκεια της επαγγελματικής ζωής αυξήθηκε σταθερά στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στη συνέχεια μειώθηκε για πρώτη φορά το 2020 που συνδέεται με την κρίση υγείας COVID-19, από 34,7 χρόνια το 2013 σε 35,9 χρόνια το 2019, στη συνέχεια σε 35,6 χρόνια το 2020. Το 2021, επέστρεψε στο επίπεδο πριν από την πανδημία.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τη φονική επίθεση στο Μαγδεμβούργο - «Παιδιά κραύγαζαν, φώναζαν τη μαμά τους»

• Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 22 Δεκεμβρίου

• Πυρκαγιά σε εγκαταλελειμμένη οικία στη Λευκωσία - Διασωληνωμένο ένα πρόσωπο

• Πόσο επιβαρύνουν τον λογαριασμό ρεύματος τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια; Δείτε πώς να το υπολογίσετε

• Οι 10+1 χριστουγεννιάτικες ταινίες που αξίζεις να δεις αυτές τις γιορτές - Δείτε trailers



Ανάλυση: Οι επιδιώξεις της Άγκυρας για οριοθέτηση ΑΟΖ με τη Συρία - Μπαράζ επαφών Λευκωσίας και Αθήνας

Ανάλυση: Οι επιδιώξεις της Άγκυρας για οριοθέτηση ΑΟΖ με τη Συρία - Μπαράζ επαφών Λευκωσίας και Αθήνας

Η επιδίωξη της Άγκυρας να προχωρήσει σε οριοθέτηση ΑΟΖ με τη Συρία στο πλαίσιο του παράνομου τουρκολυβικού μνημονίου βρίσκεται προ των πυλών, ενώ την ίδια ώρα ο Ταγίπ Ερντογάν παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top