Αντάρτες Χούθι εισέβαλαν στα γραφεία του ΟΗΕ στην Υεμένη

Αντάρτες Χούθι εισέβαλαν στα γραφεία του ΟΗΕ στην Υεμένη

Τα Ηνωμένα Έθνη δήλωσαν την Τρίτη ότι τα γραφεία τους για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Σαναά της Υεμένης δέχθηκαν εισβολή από αντάρτες Χούθι, με τον επικεφαλής του ΟΗΕ για τα δικαιώματα να απαιτεί να φύγουν αμέσως και να επιστρέψουν όλα τα περιουσιακά στοιχεία.

Στις 3 Αυγούστου, οι Χούθι που υποστηρίζονται από το Ιράν έστειλαν αντιπροσωπεία στις εγκαταστάσεις του Γραφείου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στη Σαναά και ανάγκασαν το προσωπικό να παραδώσει τα κλειδιά. Εξακολουθούν να ελέγχουν τις εγκαταστάσεις, ανέφερε το γραφείο που εδρεύει στη Γενεύη.

«Η είσοδος σε γραφείο του ΟΗΕ χωρίς άδεια και η κατάσχεση εγγράφων και περιουσιακών στοιχείων με τη βία είναι εντελώς ασυμβίβαστη με τα προνόμια και τις ασυλίες των Ηνωμένων Εθνών», δήλωσε ο επικεφαλής του ΟΗΕ για τα δικαιώματα Φόλκερ Τουρκ.

Αυτή είναι επίσης μια σοβαρή επίθεση κατά του έργου του ΟΗΕ να εκτελέσει την εντολή του, μεταξύ άλλων όσον αφορά την προώθηση και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τα οποία το γραφείο μου είναι εκεί για να υπερασπιστεί, ανέφερε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κόμβος διαλόγου η Κύπρος: Στο Άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τα πρώτα έργα του Συμφώνου για τη Μεσόγειο

Κόμβος διαλόγου η Κύπρος: Στο Άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τα πρώτα έργα του Συμφώνου για τη Μεσόγειο

Τα πρώτα συγκεκριμένα έργα συνεργασίας στο πλαίσιο του Συμφώνου για τη Μεσόγειο θα παρουσιαστούν στο Άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 23ης και 24ης Απριλίου που θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο, αναφέρει ανάρτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, στο Χ.

BEST OF TOTHEMAONLINE