Νέα απάτη μέσω email - Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν για να σας ξεγελάσουν -Δείτε φωτογραφία

Νέα απάτη μέσω email - Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν για να σας ξεγελάσουν -Δείτε φωτογραφία

Η Αστυνομία συστήνει στο κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό, σε σχέση με νέα μορφή διαδικτυακής απάτης, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Μέσω τις νέας αυτής απάτης, οι δράστες αποσκοπούν να αποσπάσουν τραπεζικά στοιχεία και χρηματικά ποσά από πολίτες.

Συγκεκριμένα οι δράστες με την αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τα οποία περιέχουν την ονομασία και το λογότυπο πιστωτικών ιδρυμάτων. Στα μηνύματα αυτά, καλούνται οι παραλήπτες να ακολουθήσουν συγκεκριμένο σύνδεσμο για δήθεν επιβεβαίωση της ταυτότητάς τους. Ως πρόσχημα οι επιτήδειοι αναφέρουν ότι προηγούμενη σχετική ειδοποίηση του τραπεζικού ιδρύματος έχει αγνοηθεί και αν δεν γίνει η «επιβεβαίωση στοιχείων», οι δραστηριότητες του λογαριασμού θα ανασταλούν. 

Ο εν λόγω σύνδεσμος αποσκοπεί στην υποκλοπή ονομάτων χρηστών και κωδικών πρόσβασης λογαριασμούς τραπεζικών εφαρμογών, με απώτερο σκοπό την οικονομική εξαπάτηση.

Ως εκ τούτου το κοινό καλείται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό κατά την λήψη τέτοιων ηλεκτρονικών μηνυμάτων και να μην ακολουθεί τέτοιους συνδέσμους.    

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Νίκος Αναστασιάδης στο «Τ»: Η σχέση σήμερα με τον Αβέρωφ, η στήριξη στην Αννίτα και ο «εμμονικός» Οδυσσέας Μιχαηλίδης – Δείτε βίντεο

Νίκος Αναστασιάδης στο «Τ»: Η σχέση σήμερα με τον Αβέρωφ, η στήριξη στην Αννίτα και ο «εμμονικός» Οδυσσέας Μιχαηλίδης – Δείτε βίντεο

O Νίκος Αναστασιάδης στην πολιτική του καριέρα έζησε, άκουσε και είδε πολλά. Σε συνέντευξή του στην κάμερα του ThemaOnline μίλησε μεταξύ άλλων για τις στιγμές διχασμού στον Δημοκρατικό Συναγερμό αλλά και τη δυναμική που παρουσιάζει για ισχυρή συσπείρωση όταν πρέπει.

BEST OF TOTHEMAONLINE