ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λετυμπιώτης: Στο πλαίσιο του ανθρωπιστικού ρόλου Κύπρου η κινητικότητα στο νησί

Λετυμπιώτης: Στο πλαίσιο του ανθρωπιστικού ρόλου Κύπρου η κινητικότητα στο νησί

Η κινητικότητα που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες στο νησί με παρουσία πλοίων ή/και αεροσκαφών οφείλεται στο πλαίσιο του ανθρωπιστικού ρόλου που η Κύπρος καλείται να διαδραματίσε,ι υπό το φως των εξελίξεων στην περιοχή, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Κληθείς από το ΚΥΠΕ, με αφορμή και την άφιξη χθες αμερικανικού πλοίου στο λιμάνι Λεμεσού, να σχολιάσει την κινητικότητα που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στην Κύπρο, ο κ. Λετυμπιώτης ανέφερε ότι «η κινητικότητα που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες στο νησί μας με παρουσία πλοίων ή/και αεροσκαφών εντάσσεται στο πλαίσιο του ανθρωπιστικού ρόλου που η Κύπρος καλείται - γι’ άλλη μια φορά- να διαδραματίσει υπό το φως των εξελίξεων στην περιοχή και αφορούν υποβοήθηση εκκενώσεων, στην περίπτωση που παραστεί η ανάγκη».

«Ελπίδα όλων μας είναι η αποφυγή όποιας κλιμάκωσης της κρίσης και προς αυτή την κατεύθυνση είναι που εργαζόμαστε μαζί με τους διεθνείς μας εταίρους», πρόσθεσε ο Εκπρόσωπος. Την ίδια στιγμή όμως", συνέχισε, "και σε κάθε ενδεχόμενο, οι προετοιμασίες για ενεργοποίηση του σχεδίου 'Εστία' συνεχίζονται προς πιθανή απομάκρυνση υπηκόων τρίτων χωρών διαμέσου της Κύπρου, εξ ου και η αυτονόητη για την περίοδο κινητικότητα».

Ο κ. Λετυμπιώτης σημείωσε ότι, η κρισιμότητα της περιόδου «επιβάλει νηφαλιότητα, σοβαρότητα και αποφυγή αβίαστης υιοθέτησης ψευδών ειδήσεων που στοχεύουν την Κυπριακή Δημοκρατία».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Εκλογές στις ΗΠΑ: Νικήτρια η Χάρις στο debate με τον Τραμπ - Πώς κατάφερε να τον αιφνιδιάσει και να τον εξοργίσει

• Κακοκαιρία Atena στην Ελλάδα: Θα επηρεάσει την Κύπρο; Τι μας επιφυλάσσει ο καιρός

• Κλιματιστικά στα σχολεία: «Πάνω απ’ όλα η ασφάλεια» - Πότε αναμένεται να λειτουργήσουν

• Μονή Αββακούμ: Όσα αποφάσισε το Συνοδικό Δικαστήριο - Ζητά επιστημονική γνωμάτευση για μαρτυρικό υλικό

• Σοκαριστικό τροχαίο με ένα νεκρό στα κατεχόμενα: Τα φορτηγά έγιναν «φυσαρμόνικα» - Δείτε φωτογραφίες

• Κοιτάξετε τους λογαριασμούς σας: Καταβάλλονται σήμερα τα 150€ στους δικαιούχους για την νέα σχολική χρονιά



ΠτΔ: Συζητά για Kυπριακό-Αν.Μεσόγειο στο Άμπου Ντάμπι

ΠτΔ: Συζητά για Kυπριακό-Αν.Μεσόγειο στο Άμπου Ντάμπι

Το Κυπριακό, η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και οι διμερείς σχέσεις θα είναι ανάμεσα στα θέματα που θα συζητήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στο Άμπου Ντάμπι.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top