Γ. Αντωνίου: Σε ετοιμότητα η ΚΔ για επαναπατρισμό ξένων υπηκόων

Γ. Αντωνίου: Σε ετοιμότητα η ΚΔ για επαναπατρισμό ξένων υπηκόων

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας σε περίπτωση που υπάρξει ανάγκη απομάκρυνσης Ευρωπαίων ή υπηκόων τρίτων χωρών από την περιοχή, δήλωσε την Παρασκευή στο ΚΥΠΕ ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Αντωνίου.

Ερωτηθείς σχετικά από το ΚΥΠΕ, ο κ. Αντωνίου είπε ότι οι αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας βρίσκονται σε ετοιμότητα για τον επαναπατρισμό Ευρωπαίων και υπηκόων τρίτων χωρών σε περίπτωση που υπάρξει ανάγκη για εκκένωση της περιοχής, στο πλαίσιο του Σχεδίου Εστία.

Σε ερώτηση αν υπήρξαν ανάλογα αιτήματα από άλλα κράτη, ο κ. Αντωνίου είπε ότι δεν υπήρξαν αιτήματα αλλά η Κυπριακή Δημοκρατία είναι σε επικοινωνία με ξένες διπλωματικές αποστολές για το ενδεχόμενο που χρειαστεί να πραγματοποιηθούν εκκενώσεις.

«Ιστορικά έχουμε πολύ καλές σχέσεις με όλους τους γείτονές μας, οπότε προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε αυτόν τον ιδιαίτερο ρόλο που έχουμε και θέλουμε, η Κύπρος να είναι πυλώνας ασφάλειας και σταθερότητας και να λειτουργεί ως γέφυρα συνεργασίας και ειρήνης», είπε ο κ. Αντωνίου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο Χριστοδουλίδης απαντά στον Ερντογάν και προκαλεί τον ΟΗΕ: Πού είναι η συνέπεια του διεθνούς δικαίου;

Ο Χριστοδουλίδης απαντά στον Ερντογάν και προκαλεί τον ΟΗΕ: Πού είναι η συνέπεια του διεθνούς δικαίου;

Την ώρα που ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, ανέβαινε στο βήμα της 81ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, η τουρκική πλευρά δεν επέλεξε να παραμείνει στην αίθουσα. Η θέση της τουρκικής αντιπροσωπείας έμεινε άδεια.

BEST OF TOTHEMAONLINE