«Κατάφωρη επιθετικότητα του Ισραήλ» καταγγέλλει ο πρωθυπουργός του Λιβάνου

«Κατάφωρη επιθετικότητα του Ισραήλ» καταγγέλλει ο πρωθυπουργός του Λιβάνου

Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Νατζίμπ Μικάτι κατήγγειλε σήμερα ως "κατάφωρη επιθετικότητα" το ισραηλινό πλήγμα που είχε στόχο απόψε στα νότια προάστια της Βηρυτού έναν αξιωματούχο της Χεζμπολάχ, ο οποίος δεν σκοτώθηκε.

Σε δήλωσή του, ο Μικάτι κατήγγειλε μια "εγκληματική πράξη" και κάλεσε "τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει τις ευθύνες της και να ασκήσει πίεση ώστε να αναγκάσει το Ισραήλ να σταματήσει την επιθετικότητά του και τις απειλές του και να εφαρμόσει τα διεθνή ψηφίσματα".

Ο υπουργός Εξωτερικών του Λιβάνου Αμπντάλα Μπου Χαμπίμπ, από την πλευρά του, δήλωσε ότι η κυβέρνηση καταδικάζει το ισραηλινό πλήγμα στα νότια προάστια της πρωτεύουσας και ότι σκοπεύει να υποβάλει καταγγελία στα Ηνωμένα Έθνη.

Ο επικεφαλής της διπλωματίας του Λιβάνου είπε στο Reuters πως ελπίζει η οποιαδήποτε απάντηση της ένοπλης οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου, της οποίας ο πυρήνας βρίσκεται σε αυτά τα νότια προάστια, να μην πυροδοτήσει κλιμάκωση.

Το ισραηλινό πλήγμα είχε στόχο τον επικεφαλής των επιχειρήσεων της Χεζμπολάχ, δήλωσαν δύο πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ακόμα μια συνάντηση χωρίς αποτέλεσμα για τη διάνοιξη νέων σημείων διέλευσης, είχαν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς, Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ, ενόψει της διευρυμένης συνάντησης για το κυπριακό, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE