«Μάστιγα» η φτώχεια: 1 στα 10 νοικοκυριά στην ΕΕ δεν τρέφονται σωστά - Τι ισχύει στην Κύπρο

«Μάστιγα» η φτώχεια: 1 στα 10 νοικοκυριά στην ΕΕ δεν τρέφονται σωστά - Τι ισχύει στην Κύπρο

Μάστιγα κατάντησε η φτώχεια για τα νοικοκυριά στην Ευρωπαϊκή Ένωσή με πολλούς συμπολίτες μας να αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, το 9,5% του πληθυσμού της ΕΕ το 2023 αδυνατούσε να αντέξει οικονομικά ένα κανονικό γεύμα που περιέχει κρέας, ψάρι ή ένα ισοδύναμο για χορτοφάγους, κάθε δεύτερη ημέρα.

Επιπλέον, με βάση τα ίδια στοιχεία, το ποσοστό των ατόμων που κινδυνεύαν από φτώχεια το 2023 ήταν 22,3%.

Το υψηλότερο ποσοστό ατόμων που κινδυνεύουν από φτώχεια και που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά ένα σωστό γεύμα καταγράφηκε στη Σλοβακία (45,7%). Μετά ακολουθεί η Ουγγαρία (44,9%) και η Βουλγαρία (40,2%).

Το χαμηλότερο ποσοστό ατόμων που κινδυνεύουν από φτώχεια και που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά ένα σωστό γεύμα κατέγραψε η την Ιρλανδία (4,2%).

Καλά είναι τα νέα για την Κύπρο αφού κατέγραψε ποσοστό 5% καθώς και για την Πορτογαλία, που κατέγραψε ποσοστό 5,9%.

Δείτε αναλυτικά το ποσοστό κάθε χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης:

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πάει Νέα Υόρκη ο ΠτΔ: Με ποιους θα έχει συναντήσεις – Πότε βλέπει Γκουτέρες και Ολγκίν

Πάει Νέα Υόρκη ο ΠτΔ: Με ποιους θα έχει συναντήσεις – Πότε βλέπει Γκουτέρες και Ολγκίν

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη, όπου θα προσφωνήσει την 81η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ενώ κατά τη διάρκεια της εκεί παραμονής του θα συναντηθεί με τον ΓΓ των ΗΕ, με την προσωπική του απεσταλμένη, καθώς και με αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων και επικεφαλής Οργανισμών και πολυεθνικών εταιρειών. Θα έχει, επίσης, επαφές με εκπροσώπους της κυπριακής ομογένειας. 

BEST OF TOTHEMAONLINE