Αρχιεπίσκοπος για Πιτσιλλίδη: «Nα συνέλθει, να ταπεινωθεί και να ζητήσει έλεος!» (ΒΙΝΤΕΟ)

Αρχιεπίσκοπος για Πιτσιλλίδη: «Nα συνέλθει, να ταπεινωθεί και να ζητήσει έλεος!» (ΒΙΝΤΕΟ)

Παρέμβαση στην εκπομπή του ΡΙΚ «Από μέρα σε μέρα», έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β΄, μιλώντας για πρώτη φορά σε σχέση με την απόφαση της Συνοδικής Επιτροπής, για αφορισμό Πιτσιλλίδη.

Μετά τον πολιτικό σάλο που δημιουργήθηκε σε ότι αφορά την απόφαση για αφορισμό του πρώην ευρωβουλευτή του ΔΗΣΥ Αντρέα Πιτσιλλίδη, ο Μακαριότατος μίλησε δημόσια υπερασπίζοντας την απόφαση.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι, «ο Πιτσιλλίδης οφείλει να συνέλθει, να έρθει σε εαυτόν, να προσγειωθεί, να ταπεινωθεί και αυτό θα είναι υπερ του. Να ζητήσει το έλεος της εκκλησίας, και σας είπα η εκκλησία έχει ανοιχτές τις αγκάλες της να το δεχτεί».

Παράλληλα καταλόγισε στον Πιτσιλλίδη εγωισμό και ότι ισχυρίζεται αντίθετα πράγματα από αυτά που πιστεύει η εκκλησία.

Ως εκ τούτου όπως ανέφερε ήταν υποχρεωμένη η Ιερά Σύνοδος να πάρει μέτρα. Παράλληλα όμως δήλωσε πως «δεν έχομε τίποτα εναντίον του, τον αγαπούμε», και πως θα πρέπει να κάνει ο ίδιος την υπέρβαση και να προσγειωθεί.

Δείτε το βίντεο: 

 

Τάσος Χριστοδούλου

Διαβάστε περισσότερα: Ο Πιτσιλίδης «πυροβολεί» τον Αρχιεπίσκοπο μέσω facebook – Τον χαρακτηρίζει ρατσιστή και ξενοφοβικό ή είναι η ιδέα μας; (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)

Διαβάστε περισσότερα: ΑΚΕΛ στηρίζει Πιτσιλλίδη – Δείτε την ανακοίνωση!

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Το 2028 μπήκε στην ατζέντα: Η μάχη για το χρίσμα στον ΔΗΣΥ και το σχέδιο του ΑΚΕΛ

Το 2028 μπήκε στην ατζέντα: Η μάχη για το χρίσμα στον ΔΗΣΥ και το σχέδιο του ΑΚΕΛ

Οι διακοπές τελείωσαν. Τα πολιτικά γραφεία ξαναμπαίνουν σε ρυθμό, οι κομματικές μηχανές παίρνουν μπροστά και πίσω από τις δημόσιες δηλώσεις αρχίζουν να διαμορφώνονται οι πρώτες πραγματικές κινήσεις με ορίζοντα το 2028.