Ρεπορτάζ Guardian για «μετέωρους» αιτητές ασύλου στη νεκρή ζώνη της Κύπρου

Ρεπορτάζ Guardian για «μετέωρους» αιτητές ασύλου στη νεκρή ζώνη της Κύπρου

Στη δύσκολη καθημερινότητα 53 αιτητών ασύλου που έχουν μείνει «μετέωροι» στη νεκρή ζώνη της Κύπρου αναφέρεται ρεπορτάζ της εφημερίδας Guardian.

Η βρετανική εφημερίδα αναφέρει πως οι άνθρωποι αυτοί, από το Καμερούν, τη Συρία, το Ιράν, το Ιράκ, το Σουδάν και το Αφγανιστάν ζουν σε συνθήκες που έχουν χαρακτηριστεί «ανυπόφορες».

Γίνεται αναφορά σε επίσκεψη που θα πραγματοποιήσουν σε αυτόν τον «καταυλισμό» εκπρόσωποι δυτικών πρεσβειών και στην έκκληση αντιπροσώπου των Ηνωμένων Εθνών να βρεθεί μία βιώσιμη λύση.

Διατυπώνεται επίσης η κατηγορία κατά της κυπριακής Κυβέρνησης από τον καθηγητή Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Γραφείου Θεμελιωδών Δικαιωμάτων στην Κύπρο, Νίκο Τριμικλινιώτη για «εγκληματική» αντιμετώπιση αυτών των προσφύγων, που συνιστά «κατάφωρη παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Το δημοσίευμα σχολιάζει πως η Κυβέρνηση Χριστοδουλίδη έχει υιοθετήσει μία όλο και πιο σκληρή στάση στο μεταναστευτικό, ενώ γίνεται μεταξύ άλλων αναφορά σε «απωθήσεις στη θάλασσα».

Προστίθεται πως σε μια χώρα που είχε καταγράψει τον υψηλότερο κατά κεφαλή αριθμό αιτήσεων ασύλου οι αποτρεπτικές μεταναστευτικές πολιτικές έχουν μειώσει τον αριθμό αυτό, κάτι όμως που δεν έχει αποσοβήσει την πτώση της δημοτικότητας της Κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η Κύπρος στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής σκηνής: Η Διάσκεψη των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ως πρόβα τζενεράλε για την Κυπριακή Προεδρία του 2026

Η Κύπρος στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής σκηνής: Η Διάσκεψη των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ως πρόβα τζενεράλε για την Κυπριακή Προεδρία του 2026

Σε μια χρονική συγκυρία που η Ευρωπαϊκή Ένωση δοκιμάζεται από γεωπολιτικές εντάσεις, ενεργειακή αβεβαιότητα και την πίεση του μεταναστευτικού, η Κύπρος καλείται να αναλάβει το 2026 τα ηνία της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ. H Διάσκεψη των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στη Λευκωσία, λειτουργεί ως μια εξαιρετικά κρίσιμη πολιτική πρόβα, πριν από την ανάληψη των ευθυνών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE