Πρόλαβαν τα χειρότερα - Ξέσπασε φωτιά σε δύσβατη περιοχή μεταξύ Άρσους και Ομόδους

Πρόλαβαν τα χειρότερα - Ξέσπασε φωτιά σε δύσβατη περιοχή μεταξύ Άρσους και Ομόδους

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία το τελευταίο 24ώρο ανταποκρίθηκε σε 25 περιστατικά, 11 πυρκαγιές και 14 ειδικές εξυπηρετήσεις. Εκτός από τα χθεσινά ανακοινωθέντα στις 00:53 έγινε ανταπόκριση σε πυρκαγιά μεταξύ των Κοινοτήτων Άρσους και Ομόδους Επαρχίας Λεμεσού σε ξηρά χόρτα, χαμήλη άγρια βλάστηση και αριθμό δέντρων η οποία αναπτύχθηκε σε πολύ δύσβατο έδαφος.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή, ανταποκρίθηκαν συνολικά με 5 πυροσβεστικά οχήματα από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς πόλης και Επαρχίας Λεμεσού. Υπήρξε υποστήριξη από το Τμήμα Δασών με δύο πυροσβεστικά οχήματα, Πολιτική Άμυνα με δύο Φ.Κ.Μ και την Υπηρεσία Θήρας με μία κινητή μονάδα.

Οι επίγειες δυνάμεις εργάζονταν καθόλη τη διάρκεια της νύκτας με αποτέλεσμα η πυρκαγιά μέχρι το πρωΐ να ελεγχθεί. Από το πρωΐ ένα ελικόπτερο πυρόσβεση κάνει ρίψεις για να γίνει πλήρης οριοθέτηση. Οι επίγειες δυνάμεις παραμένουν και εργάζονται επίσης για πλήρη οριοθέτηση και αντιμετώπιση τυχόν αναζωπυρώσεων. Η πυρκαγιά κατέκευσε συνολική έκαταση περίπου οκτώ εκταρίων.

Τα αίτια διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

 
 
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Στη Νέα Υόρκη μεταφέρεται τις επόμενες ημέρες ένα σημαντικό μέρος της διπλωματικής προσπάθειας για το Κυπριακό, με τις επαφές γύρω από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών να δημιουργούν ένα νέο σκηνικό διαβουλεύσεων. Στο επίκεντρο, βρίσκονται οι συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και την προσωπική απεσταλμένη του για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν.