Η ιδιαίτερη ιστορία πίσω από την εφεύρεση της περιστρεφόμενης πόρτας

Η ιδιαίτερη ιστορία πίσω από την εφεύρεση της περιστρεφόμενης πόρτας

Μια ξεχωριστή εφεύρεση που συναντάμε καθημερινά σε πολλά κτήρια, επιχειρήσεις και υπηρεσίες, η περιστρεφόμενη πόρτα, τοποθετήθηκε για πρώτη φορά στο ρεστοράν Ρέκτορ στην Τάιμς Σκουέρ της Νέας Υόρκης, το 1899.

Ποιος είναι όμως ο λόγος που οδήγησε τον εφευρέτη της στη δημιουργία της; Ο λόγος για τον Αμερικανό εφευρέτη Θεόφιλο βαν Κένελ. Πρόκειται για μια ιδέα με την οποία επεδίωξε, η πόρτα να εμποδίζει τη σκόνη, τη βροχή, το χιόνι και τους έξω ήχους να μπαίνουν στο κτίριο αλλά και να κρατά τη θερμότητα μέσα, εξοικονομώντας ενέργεια και πόρους.

Ο Βαν Κένελ κατοχύρωσε την «πόρτα θυέλλης» το 1888- αλλά θεωρείται πως ο πραγματικός λόγος ήταν άλλος και όχι η προστασία από τα καιρικά φαινόμενα. Συγκεκριμένα απεχθανόταν τις έννοιες του «ιπποτισμού» και των «καλών τρόπων», μέρος των οποίων ήταν η «υποχρέωση» να κρατά την πόρτα ανοικτή για να περνούν άλλοι, ιδίως οι γυναίκες.

Μάλιστα, λέγεται, για την ακρίβεια, πως κυριολεκτικά μισούσε το να ανοίγει την πόρτα για τις γυναίκες. Η λύση λοιπόν ήταν απλή γι’ αυτόν. Εφηύρε κάτι για να αντιμετωπίσει αυτή την συνήθεια και να μην χρειάζεται κανείς να ανοίγει την πόρτα κανενός.

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Μετά το διάγγελμα Χριστοδουλίδη ....οργή ΔΗΣΥ - ΑΚΕΛ ζητούν παραιτήσεις και πράξεις - «Δεν ανέλαβε καμία ευθύνη»

Μετά το διάγγελμα Χριστοδουλίδη ....οργή ΔΗΣΥ - ΑΚΕΛ ζητούν παραιτήσεις και πράξεις - «Δεν ανέλαβε καμία ευθύνη»

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε το διάγγελμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη για τις φονικές πυρκαγιές, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να κατηγορούν τον Πρόεδρο για έλλειψη ανάληψης ευθυνών και επικοινωνιακή διαχείριση της κρίσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE