Έλεος! Η αρχαία Αψίδα του Θριάμβου ανατινάχθηκε από τους τζιχαντιστές

Έλεος! Η αρχαία Αψίδα του Θριάμβου ανατινάχθηκε από τους τζιχαντιστές

O επικεφαλής των αρχαιολογικών υπηρεσιών της Συρίας είπε πως πως πηγές στην Παλμύρα επιβεβαίωσαν πως η Αψίδα Θριάμβου, ένα κόσμημα στην εξαιρετική συλλογή ερειπίων στην κεντρική πόλη της Συρίας, είχε ανατιναχθεί

Τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους ανατίναξαν την Αψίδα Θριάμβου, ένα σημαντικό μνημείο στη Ρωμαϊκή πόλη Παλμύρα, χρονολογίας πάνω από 2.000 ετών, τόνισε την Κυριακή ο επικεφαλής των αρχαιολογικών υπηρεσιών της Συρίας.

Ο Μάμουν Αμπντελκαρίμ είπε στο Ρόιτερς πως πηγές στην Παλμύρα επιβεβαίωσαν πως η Αψίδα Θριάμβου, ένα κόσμημα στην εξαιρετική συλλογή ερειπίων στην κεντρική πόλη της Συρίας που βρίσκεται μέσα σε μια όαση, είχε ανατιναχθεί.

Οι τζιχαντιστές, που ανατίναξαν ναούς στο χώρο ο οποίος θεωρείται Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από τα Ηνωμένα Έθνη, ελέγχουν τη πόλη από τον Μάιο και έχουν ανατινάξει και άλλα μνημεία και ιστορικά κτίρια, τα οποία θεωρούν ιερόσυλα.

Πηγή protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πολιτικός σεισμός μετά το πόρισμα για το «Κράτος Μαφία» — «Δεν υπάρχει πλέον επιστροφή», διαμηνύει ο Μακάριος Δρουσιώτης

Πολιτικός σεισμός μετά το πόρισμα για το «Κράτος Μαφία» — «Δεν υπάρχει πλέον επιστροφή», διαμηνύει ο Μακάριος Δρουσιώτης

Τσουνάμι αντιδράσεων προκάλεσε η δημοσιοποίηση του πορίσματος της Αρχής Κατά της Διαφθοράς για τις καταγγελίες του δημοσιογράφου Μακάριου Δρουσιώτη και όλα όσα αναφέρει στο βιβλίο του «Κράτος Μαφία».

BEST OF TOTHEMAONLINE