Αναθυμιάσεις σε πισίνα: Η κατάσταση υγείας των παιδιών - Συνολικά επισκέφθηκαν το νοσοκομείο 26 πρόσωπα

Αναθυμιάσεις σε πισίνα: Η κατάσταση υγείας των παιδιών - Συνολικά επισκέφθηκαν το νοσοκομείο 26 πρόσωπα

Ελαφράς μορφής αναπνευστικά προβλήματα παρουσίασαν τα 8 παιδιά ηλικίας 10-15 χρονών, που φέρεται να επηρεάστηκαν από αναθυμιάσεις λόγω εργασιών που διεξάγονταν σε πισίνα ξενοδοχείου, στην Γεροσκήπου, λίγο μετά τις 16:00 το απόγευμα της Δευτέρας.

Σύμφωνα με τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Επιχειρήσεων Πάφου, Μιχάλη Νικολάου, είναι πιθανόν δύο από αυτά να κρατηθούν για προληπτικούς λόγους.

Όπως προαναφέρθηκε, είπε ο κ. Νικολάου, υπάλληλος του ξενοδοχείου, έχυσε στο κανάλι της υπερχείλησης δύο ειδών χημικά υγρά για σκοπούς συντήρησης του νερού. Η ένωση των δύο υγρών φαίνεται να προκάλεσε αναθυμίαση έντονου βαθμού, πρόσθεσε.

Συνήθως είπε ο κ. Νικολάου δεν γίνεται η συντήρηση της πισίνας τέτοια ώρα, αλλά πριν ή μετά την χρήση της από τους πελάτες.

Στη προκειμένη περίπτωση, συνέχισε, κρίθηκε αναγκαίο να τοποθετηθούν εκτάκτως τα χημικά συντήρησης γιατί κατά την μέτρηση διαφάνηκε χαμηλό ποσοστό χλωρίου, οπότε έπρεπε να συμπληρωθεί.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Αστυνομία, οι εξετάσεις στη σκηνή ολοκληρώθηκαν. Λήφθηκαν γραπτές καταθέσεις από διάφορα πρόσωπα, καθώς και διάφορα τεκμήρια για επιστημονικές εξετάσεις.

Επισκέφθηκαν το νοσοκομείο 26 πρόσωπα, 12 ενήλικες και 14 ανήλικοι. Δύο παιδιά, αγοράκια ηλικίας 8 και 9 χρονών θα κρατηθούν προληπτικά.

Η Αστυνομία διερευνά.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ανάλυση: Ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν - Το κυπριακό και οι βασικές προκλήσεις

Ανάλυση: Ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν - Το κυπριακό και οι βασικές προκλήσεις

Η Κύπρος ως κράτος μέλος της ΕΕ από το 2004, νομικά, υποχρεούται να ενταχθεί στη ζώνη Σένγκεν. Ωστόσο, δεν είναι ακόμη πλήρες μέλος της Σένγκεν-δηλαδή δεν έχει ενταχθεί στη λειτουργική εφαρμογή του καθεστώτος  χωρίς εσωτερικά σύνορα. Η Κυπριακή Δημοκρατία, βρίσκεται από το 2023 σε φάση αξιολόγησης ( Schengen evaluation process), κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για την πλήρη ένταξη. Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, η Κυπριακή Δημοκρατία θα είναι έτοιμη ως προς τα τεχνικά ζητήματα, μέχρι το τέλος του 2025. Εξέφρασε τη βεβαιότητα, ότι το 2026, η Κύπρος θα ενταχθεί στη ζώνη Σένγκεν.