ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Αναθυμιάσεις από πισίνα οδήγησαν παιδιά, θαμώνες ξενοδοχείου, στο νοσοκομείο - Τι συνέβη
Σύμφωνα με τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Επιχειρήσεων Πάφου, Μιχάλη Νικολάου, είναι πιθανόν δύο από αυτά να κρατηθούν για προληπτικούς λόγους.
Όπως προαναφέρθηκε, είπε ο κ. Νικολάου, υπάλληλος του ξενοδοχείου, έχυσε στο κανάλι της υπερχείλησης δύο ειδών χημικά υγρά για σκοπούς συντήρησης του νερού. Η ένωση των δύο υγρών φαίνεται να προκάλεσε αναθυμίαση έντονου βαθμού, πρόσθεσε.
Συνήθως είπε ο κ. Νικολάου δεν γίνεται η συντήρηση της πισίνας τέτοια ώρα, αλλά πριν ή μετά την χρήση της από τους πελάτες.
Στη προκειμένη περίπτωση, συνέχισε, κρίθηκε αναγκαίο να τοποθετηθούν εκτάκτως τα χημικά συντήρησης γιατί κατά την μέτρηση διαφάνηκε χαμηλό ποσοστό χλωρίου, οπότε έπρεπε να συμπληρωθεί.
Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Αστυνομία, οι εξετάσεις στη σκηνή ολοκληρώθηκαν. Λήφθηκαν γραπτές καταθέσεις από διάφορα πρόσωπα, καθώς και διάφορα τεκμήρια για επιστημονικές εξετάσεις.
Επισκέφθηκαν το νοσοκομείο 26 πρόσωπα, 12 ενήλικες και 14 ανήλικοι. Δύο παιδιά, αγοράκια ηλικίας 8 και 9 χρονών θα κρατηθούν προληπτικά.
Η Αστυνομία διερευνά.