Πέθανε Κύπριος συγγραφέας - Τα συγκινητικά λόγια του γιου του

Πέθανε Κύπριος συγγραφέας - Τα συγκινητικά λόγια του γιου του

Απεβίωσε σήμερα Κυριακή, 21 Ιουλίου, ο Κύπριος συγγραφέας Άντης Ροδίτης, σε ηλικία 78 ετών.

Την είδηση έκανε γνωστή ο γιος του, Χριστόφορος Ροδίτης, ο οποίος σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έγραψε, «έφυγε ο άνθρωπος που με έμαθε να είμαι άντρας, να μην υποκύπτω σε κανενός την επιβάλλουσα συνθήκη και να υπερασπίζομαι, όπως ο ίδιος έκανε, τα πιστεύω μου μέχρι το τέλος. Ο Άντης Ροδίτης. Ο πατέρας μου».

Παράλληλα, στην ανάρτησή του πρόσθεσε, «και ο Θεός θα σκουπίσει κάθε δάκρυ από τα μάτια τους, και θάνατος δεν θα υπάρχει πια ούτε πένθος, ούτε κραυγή ούτε πόνος θα υπάρχουν πια, γιατί τα παλιά πέρασαν. Αποκάλυψη ΚΑ'4. Χριστόφορος Ροδίτης»

 

Η κηδεία, όπως σημειώνεται στην ανάρτηση, θα τελεστεί την Τρίτη 23 Ιουλίου 2024, στις 10.00, στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας, στο Καϊμακλί. Η οικογένεια θα δεχθεί συλλυπητήρια από τις 09.00 μέχρι τις 10.00 το πρωί.

Δείτε την ανάρτηση:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ανάλυση: Ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν - Το κυπριακό και οι βασικές προκλήσεις

Ανάλυση: Ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν - Το κυπριακό και οι βασικές προκλήσεις

Η Κύπρος ως κράτος μέλος της ΕΕ από το 2004, νομικά, υποχρεούται να ενταχθεί στη ζώνη Σένγκεν. Ωστόσο, δεν είναι ακόμη πλήρες μέλος της Σένγκεν-δηλαδή δεν έχει ενταχθεί στη λειτουργική εφαρμογή του καθεστώτος  χωρίς εσωτερικά σύνορα. Η Κυπριακή Δημοκρατία, βρίσκεται από το 2023 σε φάση αξιολόγησης ( Schengen evaluation process), κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για την πλήρη ένταξη. Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, η Κυπριακή Δημοκρατία θα είναι έτοιμη ως προς τα τεχνικά ζητήματα, μέχρι το τέλος του 2025. Εξέφρασε τη βεβαιότητα, ότι το 2026, η Κύπρος θα ενταχθεί στη ζώνη Σένγκεν.

BEST OF TOTHEMAONLINE