Μητσοτάκης: «Δεν νοείται η Κύπρος, κράτος-μέλος της ΕΕ να παραμένει διαιρεμένη 50 χρόνια μετά την τραγωδία του 1974»

Μητσοτάκης: «Δεν νοείται η Κύπρος, κράτος-μέλος της ΕΕ να παραμένει διαιρεμένη 50 χρόνια μετά την τραγωδία του 1974»

«Δεν νοείται η Κύπρος, κράτος-μέλος της ΕΕ, πενήντα χρόνια μετά την τραγωδία του ‘74 να παραμένει διαιρεμένη» τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας στην εβδομαδιαία του ανασκόπηση που δημοσιεύει στο Facebook ότι αυτές τις ημέρες και ώρες, ο Ελληνισμός θυμάται την κυπριακή πληγή που παραμένει ανοιχτή και επώδυνη επί μισό αιώνα.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την ευχή και την ελπίδα να καθίσουν στο τραπέζι οι δύο κοινότητες και να βρεθεί λύση για το Κυπριακό στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ.

Απαράβατος όρος είναι ότι «ενδεχόμενη συμφωνία θα αναγνωρίζει μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια, μια διεθνή προσωπικότητα».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE/Πύρινη κόλαση στην Επ. Λεμεσού: Εκκενώνονται χωριά λόγω της φωτιάς - Κάηκαν σπίτια

LIVE/Πύρινη κόλαση στην Επ. Λεμεσού: Εκκενώνονται χωριά λόγω της φωτιάς - Κάηκαν σπίτια

Δραματικές είναι οι στιγμές από την πολύ δύσκολη κατάσταση στην μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε από ττην κοινότητα Μαλιάς στην επαρχία Λεμεσού και πλέον έχει επεκταθεί μεταξύ των κοινοτήτων Ομόδους, Άρσους και Βάσας. Συγκεκριμένα ισχυρές δυνάμεις, περιλαμβανομένων πτητικών μέσων επιχειρούν στην στην οποία μαίνεται πυρκαγιά ενώ γίνονται διασώσεις και μετακινήσεις πολιτών. Στο σημείο έσπευσαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης ο οποίος συνοδεύεται από τον Αρχηγό της Αστυνομίας Θεμιστό Αρναούτη και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη. Στον χώρο βρίσκονται επίσης εδώ και ώρα ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Μάριος Χαρτσιώτης, και η Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Μαρία Παναγιώτου. Επί τόπου έχουν μεταβεί και Βουλευτές Λεμεσού. 

BEST OF TOTHEMAONLINE