Κλάπηκαν τρία γλυπτά του έργου «Τα πουλιά» που κοσμεί το Κάβο Γκρέκο

Κλάπηκαν τρία γλυπτά του έργου «Τα πουλιά» που κοσμεί το Κάβο Γκρέκο

Κλάπηκαν τρία από τα επτά γλυπτά που απαρτίζουν το έργο «Τα πουλιά» του γνωστού Κύπριου Καλλιτέχνη Φίλιππου Γιαπάνη, το οποίο κοσμεί από το 2000 το Κάβο Γκρέκο, και δημιουργήθηκε από τον Δήμο Αγίας Νάπας για να σηματοδοτήσει τον ερχομό του 21ου αιώνα.

Σε ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «η κλοπή έγινε αντιληπτή την Τετάρτη 16 Ιουλίου και ο Δημοτικός Γραμματέας προέβη σε καταγγελία στον Αστυνομικό Σταθμό Αγίας Νάπας. Μέλη του Σταθμού μετέβησαν στο χώρο και διενήργησαν έρευνες προκειμένου να εντοπιστούν στοιχεία τα οποία ενδεχομένως να οδηγήσουν στα πρόσωπα που αφαίρεσαν τα τρία γλυπτά».

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Χρίστος Ζαννέττου «καταδίκασε την κλοπή και κάλεσε οποιονδήποτε γνωρίζει κάτι να το αναφέρει στην Αστυνομία. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο του Δήμου, το οποίο τοποθετήθηκε στο ανατολικότερο σημείο της Ευρώπης και έχει πολύ χαρακτηριστικούς συμβολισμούς» ανέφερε.

Εξήγησε ότι «ο πρώτος συμβολισμός είναι πως «Τα πουλιά» έχουν ανοδική πορεία όπως αυτή του ήλιου που γεννιέται από το συγκεκριμένο σημείο. Ήταν οξειδωμένα με διαφορετική οξείδωση για να συμβολίζουν τους διάφορους λαούς που συναθροίζονται στο σημείο και η ανοδική πορεία τους συμβολίζει επίσης τη ανοδική πορεία της περιοχής αλλά και τη φιλία και την ειρήνη των λαών», σημείωσε.

Ο κ. Ζαννέττου εξέφρασε την ελπίδα «τα πρόσωπα που αφαίρεσαν τα τρία γλυπτά να εντοπιστούν σύντομα και να επιστρέψουν τα γλυπτά εκεί που ανήκουν».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Θανατώνονται πάνω 13.000 ζώα λόγω αφθώδους πυρετού – Έρευνες για τη «διαδρομή» από τα κατεχόμενα

Θανατώνονται πάνω 13.000 ζώα λόγω αφθώδους πυρετού – Έρευνες για τη «διαδρομή» από τα κατεχόμενα

Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 11 κρούσματα αφθώδους πυρετού στην επαρχία Λάρνακας, εκ των οποίων το ένα είναι σε μονάδα βοοειδών και τα υπόλοιπα 10 σε μονάδες αιγοπροβάτων, ανέφερε σε σημερινή της ενημέρωση προς τα ΜΜΕ η Ανώτερη Κτηνιατρική Λειτουργός, Σωτηρία Γεωργιάδου.

BEST OF TOTHEMAONLINE