Αντίδραση ΥΠΕΞ για το ψήφισμα της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης - «Επιχειρεί να διαστρεβλώσει...»

Αντίδραση ΥΠΕΞ για το ψήφισμα της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης - «Επιχειρεί να διαστρεβλώσει...»

Mνημείο αναθεωρητισμού και παραχάραξης της ιστορίας αποτελεί το χθεσινό ψήφισμα της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών.

"Επιχειρεί να διαστρεβλώσει το γεγονός της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974 και τα 50 χρόνια της συνεχιζόμενης κατοχής του 36,2% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας", προσθέτει.

Τονίζει ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν θα αποδεχθεί ποτέ τα τετελεσμένα της κατοχής και αναφέρει ότι "στόχος μας παραμένει η απελευθέρωση της Κύπρου από την Τουρκία και ο τερματισμός της βίαιης διαίρεσής της με επανένωση του λαού μας".

"Προσβλέπουμε σε ένα ειρηνικό, ευρωπαϊκό μέλλον για το νησί μας, που θα επανενωθεί σύμφωνα με τα ψηφίσματα των Ηνωμενων Εθνών και το ευρωπαϊκό κεκτημένο" καταλήγει το Υπουργείο Εξωτερικών.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ για ΑΤΑ: «Υπάρχουν και δεύτερες και τρίτες επιλογές - Αναλόγως των εξελίξεων θα προχωρήσουμε»

ΠτΔ για ΑΤΑ: «Υπάρχουν και δεύτερες και τρίτες επιλογές - Αναλόγως των εξελίξεων θα προχωρήσουμε»

Υπάρχουν και δεύτερες και τρίτες επιλογές για την εκτελεστική εξουσία στο θέμα της ΑΤΑ, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφέροντας πως η απόφαση των εργοδοτικών οργανώσεων ν’ απορρίψουν το προσχέδιο μόνιμης συμφωνίας για την Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή της κυβέρνησης «σίγουρα δεν είναι θετική». Ωστόσο, δεν θέλησε ν’ αποκαλύψει ποιες είναι αυτές ο επιλογές, ενώ σημείωσε πως  το κείμενο που διαβάστηκε την Κυριακή στις εργοδοτικές οργανώσεις ήταν το ίδιο με αυτό στις συντεχνίες τη Δευτέρα.

BEST OF TOTHEMAONLINE