Μία προβληματική ενημέρωση ασφαλείας προκάλεσε το «βραχυκύκλωμα» σε χιλιάδες PC παγκοσμίως

Μία προβληματική ενημέρωση ασφαλείας προκάλεσε το «βραχυκύκλωμα» σε χιλιάδες PC παγκοσμίως

Χιλιάδες υπολογιστές με λειτουργικό σύστημα Windows αντιμετώπισαν σήμερα πρόβλημα, εμφανίζοντας τη λεγόμενη «μπλε οθόνη θανάτου» (BSOD) κατά την εκκίνηση, επηρεάζοντας τράπεζες, αεροπορικές εταιρείες, τηλεοπτικούς σταθμούς, σούπερ μάρκετ και πολλές άλλες επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τον δικτυακό τόπο The Verge, το πρόβλημα προκλήθηκε από μία ελαττωματική ενημέρωση ασφαλείας από τον πάροχο κυβερνοασφάλειας CrowdStrike, η οποία έβγαζε εκτός λειτουργίας τους επηρεαζόμενους υπολογιστές και διακομιστές (server), αναγκάζοντάς τους σε συνεχείς επανεκκινήσεις.

Το CrowdStrike χρησιμοποιείται ευρέως από πολλές επιχειρήσεις παγκοσμίως για τη διαχείριση της ασφάλειας των υπολογιστών και των διακομιστών Windows.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Μιλάμε για «εμπιστοσύνη» ενώ κρατούνται πέντε συμπατριώτες μας - Διπλωματία με το «πιστόλι στον κρόταφο»

Κυπριακό: Μιλάμε για «εμπιστοσύνη» ενώ κρατούνται πέντε συμπατριώτες μας - Διπλωματία με το «πιστόλι στον κρόταφο»

Η επιστροφή της προσωπικής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μαρίας Άνχελα Ολγκίν, στην Κύπρο, έρχεται σε μια περίοδο όπου η τουρκική αδιαλλαξία δεν αφήνει περιθώρια για αισιοδοξία, ενώ η πραγματικότητα στο έδαφος διαψεύδει καθημερινά κάθε προσπάθεια εξωραϊσμού. Την ίδια ώρα που οι διεθνείς αξιωματούχοι ετοιμάζονται για συναντήσεις υψηλού επιπέδου στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, πέντε Ελληνοκύπριοι παραμένουν παράνομα κρατούμενοι στα κατεχόμενα — μια πειρατική ενέργεια, που θυμίζει περισσότερο καθεστώς εκβιασμού παρά σύγχρονη ευρωπαϊκή πραγματικότητα.

BEST OF TOTHEMAONLINE