Απορρίφθηκε από το Δικαστήριο το αίτημα Γιαννάκη για απαλλαγή του από το κατηγορητήριο

Απορρίφθηκε από το Δικαστήριο το αίτημα Γιαννάκη για απαλλαγή του από το κατηγορητήριο

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας απέρριψε σήμερα (19/07) το πρωί την αίτηση του πρώην Επιτρόπου Εθελοντισμού Γιάννη Γιαννάκη, με την οποία ζητούσε απαλλαγή από το κατηγορητήριο.

Συγκεκριμένα, ο συνήγορος υπεράσπισης ζήτησε την απαλλαγή του Γιαννάκη από το κατηγορητήριο που τον βαραίνει με το επιχείρημα ότι, παραβιάστηκε, αφενός, το τεκμήριο της αθωότητάς του και αφετέρου, το δικαίωμα του πελάτη του σε δίκαιη δίκη.

Το Δικαστήριο αφού αναφέρθηκε στη νομολογία για το θέμα των δημοσίων δηλώσεων και του τεκμηρίου της αθωότητας,  όπως και αποφάσεων του ΕΔΑΔ, απέρριψε το περιεχόμενο των ενόρκων δηλώσεων του κατηγορούμενου.

Ο δικηγόρος του Γιαννάκη στηρίζει το αίτημά του στα δημοσιεύματα του Τύπου καθώς και στις δημόσιες δηλώσεις πολιτικών και εκπροσώπων της Ελεγκτικής Υπηρεσίας. Εν ολίγοις, αυτό που ζητά ο συνήγορος υπεράσπισης είναι να αθωωθεί ο πελάτης του, Γιάννης Γιαννάκη, διότι, δικάστηκε και καταδικάστηκε, ήδη, στη συνείδηση των πολιτών.

Το δικαστήριο, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι το δικαίωμα για δίκαιη δίκη δεν επηρεάζεται από γεγονότα που δεν έχουν ακουστεί ακόμα στη δίκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο κύριος Γιαννάκη αντιμετωπίζει κατηγορίες για πλαστογραφία και κυκλοφορία πλαστού εγγράφου σε σχέση με το απολυτήριο του Γυμνασίου και του πτυχίου του που εξασφάλισε από Πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν – Δύο νεκροί σε ισραηλινή επίθεση στην Κομ

LIVE: Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν – Δύο νεκροί σε ισραηλινή επίθεση στην Κομ

Συνεχίζονται για ένατη μέρα οι εκατέρωθεν επιθέσεις που εξαπέλυσαν στη διάρκεια της νύχτας Ιράν και Ισραήλ. Από την ισραηλινή επίθεση στην πόλη Κομ, κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο του Φορντό, έχασαν τη ζωή τους δύο άτομα, εκ των οποίων το ένα 16 ετών. Οι (IDF) έβαλαν στο στόχαστρο εγκαταστάσεις αποθήκευσης και εκτόξευσης πυραύλων. Τις πρώτες πρωινές ώρες, ήχησαν σειρήνες συναγερμού για πυραυλική επίθεση από το Ιράν στο κεντρικό τμήμα του Ισραήλ, υποχρεώνοντας χιλιάδες κατοίκους να σπεύσουν στα καταφύγια. Μαρτυρίες που επικαλείται το Reuters έκαναν λόγο για εκρήξεις που ακούστηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Τελ Αβίβ.Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν αργότερα ότι αναχαιτίστηκαν με επιτυχία όλοι οι πύραυλοι και δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE