ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τατάρ: «Εάν θα υπάρξει μια συμφωνία στην Κύπρο, αυτή θα είναι μεταξύ δύο κρατών»

Τατάρ: «Εάν θα υπάρξει μια συμφωνία στην Κύπρο, αυτή θα είναι μεταξύ δύο κρατών»

Μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974 η Τουρκία «χρησιμοποίησε την τελευταία της ευκαιρία» δήλωσε ο Ερσίν Τατάρ ισχυριζόμενος ότι με την εισβολή, την οποία αποκάλεσε επιχείρηση, η Τουρκία έφερε την ειρήνη όχι μόνο για τους Τ/κ, αλλά και για τους Ε/κ.

Σε εκπομπή σήμερα στον «Μπαϊράκ», ο Τ/κ ηγέτης είπε ότι διαφορετικά καταλαβαίνουν την ομοσπονδιακή λύση Ε/κ και Τ/κ. Στην Κύπρο, υποστήριξε, με την λύση δύο κρατών μπορεί να υπάρξει μια πάρα πολύ καλή συνεργασία. Επανέλαβε ότι εάν θα υπάρξει μια συμφωνία στην Κύπρο, αυτή θα είναι μεταξύ δύο κρατών.

«Οι Τουρκοκύπριοι έχουν φτάσει στο σήμερα με μεγάλο πόνο, αλλά ακόμα δεν είμαστε στο σημείο που θέλουμε γιατί η απέναντι πλευρά με την νοοτροπία της αυτό δεν μπορεί να το αποδεχθεί». Η 20η Ιουλίου 1974 ήταν η πιο σημαντική ημερομηνία για τους Τουρκοκύπριους, πρόσθεσε λέγοντας ότι στις 15 Ιουλίου 1974, όπως και στις 21 Δεκεμβρίου 1963, ανελήφθη δράση για την εξαφάνιση των Τουρκοκυπρίων. Θύμισε επίσης ότι ο τότε Τούρκος Πρωθυπουργός, Μπουλέντ Ετζεβίτ είχε επισκεφθεί (πριν την εισβολή) την Βρετανία και την είχε προειδοποιήσει.

Όμως, συνέχισε, οι Βρετανοί δεν ήξεραν τον πόνο που περνούσαν οι Τ/κ και τότε ο Ετζεβίτ είχε πει στον Βρετανό Πρωθυπουργό «εμείς θα φέρουμε την ειρήνη και στους Τ/κ και στους Ε/κ», πρόσθεσε ο κ. Τατάρ.

Σε δικό του γραπτό μήνυμα για την επέτειο, ο πρώην ηγέτης των Τ/κ, Ντερβίς Έρογλου αναφέρει ότι η 20η Ιουλίου 1974 ήταν ένα σημείο καμπής για την ιστορία των Τ/κ και η αξία της πρέπει να γίνει γνωστή και να εξηγηθεί πολύ καλά η πρόσφατη ιστορία, ειδικά στους νέους. «Δεν είναι δυνατόν να φτάσουμε πουθενά με τους Ε/κ. Η έκκληση του Ερντογάν για αναγνώριση είναι ιστορικής σημασίας», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Καλοκαίρι με βροχές ο συνδυασμός του καιρού - Όσα αναφέρει Μετεωρολογικός Λειτουργός στο «Τ» για τις επόμενες μέρες

• Νέες κενές θέσεις στη Δημόσια Υπηρεσία - Δείτε μισθούς και όλες τις λεπτομέρειες

• Παππούς στην Λάρνακα τρώει ηλιόσπορο γιατί δεν έχει κάτι άλλο να φάει - Συγκλονιστικό βίντεο

• Καταγγελίες και αντιδράσεις γονέων για το κόστος στολών σε Γυμνάσια - Οι επιστολές και η ξεκάθαρη απάντηση ΥΠΑΝ

• Μείωση 8,9% στον αριθμό εγγεγραμμένων ανέργων τον Αύγουστο – Πίνακες

• Famagusta: Οριστικά εκτός Τουρκίας από το Netflix – Η πρώτη αντίδραση του Κούλλη Νικολάου



Περιοδεία σε όλες τις επαρχίες το επόμενο διάστημα ανακοίνωσε ο Πρόεδρος

Περιοδεία σε όλες τις επαρχίες το επόμενο διάστημα ανακοίνωσε ο Πρόεδρος

Περιοδεία σε όλες τις επαρχίες της ελεύθερης Κύπρου και την ΄ύπαιθρο θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, όπω ςο ίδιος ανακοίνωσε σήμερα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top