Υπέγραψε ο ΥΠΟΙΚ με ΣΕΚ, ΠΕΟ, ΠΑΣΥΔΥ - Συμφωνίες για αυξήσεις στους μισθούς ύστερα από 15 χρόνια

Υπέγραψε ο ΥΠΟΙΚ με ΣΕΚ, ΠΕΟ, ΠΑΣΥΔΥ - Συμφωνίες για αυξήσεις στους μισθούς ύστερα από 15 χρόνια

Την παραχώρηση αυξήσεων, ύστερα από 15 χρόνια, ύψους 1,5% επί των βασικών μισθών, που ισχύουν σήμερα, με έναρξη ισχύος των αυξήσεων την 1η Οκτωβρίου του 2024, προνοούν οι συμφωνίες, τριετούς διάρκειας, που υπέγραψε την Πέμπτη ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός με τις συντεχνίες του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, ΠΑΣΥΔΥ, ΣΕΚ και ΠΕΟ.

Το ελάχιστο ποσό αύξησης που προνοεί η συμφωνία, η οποία αφορά την περίοδο 1.1.2022 μέχρι 3.12.2024, ανέρχεται στα 27,61 ευρώ τον μήνα.

Η τελευταία παραχώρηση γενικών αυξήσεων στον βασικό μισθό των υπαλλήλων του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα ήταν την 1.1.2009.

«Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε αυτή τη συμφωνία που είναι προς το καλό των εργαζομένων, της κοινωνίας γενικότερα, αλλά και στα πλαίσια των δυνατοτήτων της οικονομίας μας», ανέφερε ο Υπουργός Οικονομικών, μετά την υπογραφή της συμφωνίας.

Ο κ. Κεραυνός ευχαρίστησε τις ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων για τη θετική τους στάση για επίτευξη αυτής της συμφωνίας και παράλληλα εξέφρασε την εκτίμηση του προς αυτές γιατί για τέσσερις διαδοχικές συμφωνίες, όπως είπε, «οι κοινωνικοί εταίροι συναίνεσαν σε μηδενικές αυξήσεις».

Είπε ακόμη ότι η συμφωνία καταδεικνύει ότι «μέσα από σωστές διαβουλεύσεις, μέσα από αλληλοκατανόηση των συγκυριών από τις οποίες περνά σήμερα η οικονομίας μας με όλες αυτές τις γεωπολιτικές εξελίξεις, οι συντεχνίες έχουν δείξει μια υπεύθυνη στάση και έχουν κατανοήσει απόλυτα την ανάγκη για συγκράτηση των μισθολογικών δαπανών και τη δημοσιονομική πειθαρχία που πρέπει να ακολουθούμε με σκοπό να διασφαλίσουμε την ανάπτυξη της οικονομίας μας».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Καυτή πατάτα» ο νέο κατώτατος μισθός - Συνάντηση με ΠτΔ θα επιδιώξουν οι συντεχνίες - Πότε συνεδριάζει το Εργ. Συμβουλευτικό Σώμα

«Καυτή πατάτα» ο νέο κατώτατος μισθός - Συνάντηση με ΠτΔ θα επιδιώξουν οι συντεχνίες - Πότε συνεδριάζει το Εργ. Συμβουλευτικό Σώμα

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, αναμένεται ότι θα ζητήσουν οι συντεχνίες ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΔΕΟΚ, υποβάλλοντάς του υπόμνημα για διάφορα εργασιακά ζητήματα, μεταξύ των οποίων και ο κατώτατος μισθός.

BEST OF TOTHEMAONLINE