ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αννίτα Δημητρίου και Στέφανος Στεφάνου ζητούν τολμηρά βήματα στο κυπριακό

Αννίτα Δημητρίου και Στέφανος Στεφάνου ζητούν τολμηρά βήματα στο κυπριακό

Από το βήμα της βουλής τα κόμματα ξεδίπλωσαν τις θέσεις τους για το κυπριακό, σε ειδική συνεδρίαση του σώματος, για τις μαύρες επετείους του πραξικοπήματος και της βάρβαρης τουρκικής εισβολής.

Η Πρόεδρος της βουλής στην ομιλία της έστειλε το μήνυμα πως θα πρέπει να τολμήσουμε να κάνουμε το επόμενο βήμα στο κυπριακό. Η Αννίτα Δημητρίου μεταξύ άλλων επεσήμανε πως «χρειάζεται να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να προχωρήσουμε πάρα πέρα. Να μην αφήσουμε πρόσφορο έδαφος στις ακρότητες και στον λαϊκισμό που αποπροσανατολίζουν» ενώ την ίδια επικαλέστηκε τις δηλώσεις της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ των ΗΕ, ότι «το status quo» έχει μεγαλώσει την απόσταση και έχει διευρύνει την έλλειψη γνώσης του ενός για τον άλλο και αυτό μεγαλώνει κάθε μέρα που περνά.

Η Αννίτα Δημητρίου σημείωσε ότι η διαίρεση και η διχοτόμηση δεν μπορεί να είναι το μέλλον αυτού του τόπου και του λαού της Κύπρου. Συνέχισε λέγοντας πως «σε αυτή την κρίσιμη στιγμή οφείλουμε να δημιουργήσουμε προοπτική και να δώσουμε ελπίδα». Και εδώ ακριβώς είπε, έγκειται και η ευθύνη εκάστου.

Έστειλε μήνυμα ενότητας εκφράζοντας την άποψη ότι μέσα από τη σύμπλευση και την ενότητα μπορεί να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, έξω από το κλίμα της αντιπαράθεσης και των αντεγκλήσεων και σε κάθε νέο βήμα, οι σκιές του παρελθόντος ας μικραίνουν αντί να μεγαλώσουν.

Στεφάνου προς Χριστοδουλίδη: «Εσείς έχετε την ευθύνη διαχείρισης του κυπριακού»

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου έστειλε το μήνυμα προς όλους, να υπερβούν την ψευδαίσθηση ασφαλείας που δημιουργεί η προσωρινότητα που ζούμε από το 1974. Στην ομιλία του ενώπιον της βουλής, ο κ. Στεφάνου σημείωσε πως βρισκόμαστε σε ένα ιστορικό σημείο όπου η οριστικοποίηση της διχοτόμησης είναι όσο ποτέ, ορατή.

Αναφερόμενος στις πρωτοβουλίες και τα ορόσημα τα οποία εξήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέδειξε πως, αυτά δεν απέδωσαν κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Είναι επιτακτική ανάγκη σημείωσε, η ανάληψη ουσιαστικών πρωτοβουλιών από μέρους μας, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουμε δυναμική επανέναρξης των διαπραγματεύσεων και επανέλαβε την πρόταση του ΑΚΕΛ σε σχέση με τα ενεργειακά, την οποία έχει υποβάλει από τον Δεκέμβριο του 2020. 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Πτήσεις: Τι ισχύει για τα ασυνόδευτα παιδιά που ταξιδεύουν – Αυτές είναι οι χρεώσεις σε κάθε αεροπορική

• Αυτά είναι τα vegan friendly ξενοδοχεία της Κύπρου – Δείτε πόσα υπάρχουν σε κάθε επαρχία

• Δημόσιο: Συνεχώς αυξάνονται οι Κυβερνητικοί - Πόσοι είναι μόνιμοι και πόσοι ωρομίσθιοι

• Συνελήφθη 34χρονος που καταζητείτο - Κυκλοφορούσε στη Λεμεσό με πιστόλι, εκρηκτικό μηχανισμό και κάνναβη

• Θλίψη στον ΑΠΟΕΛ - Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο προπονητής Γιώργος Πλατής

• Χάρης Ρώμας: Αποδέχομαι τον όρο «γκέι» αλλά δεν με χαρακτηρίζει, δεν θέλω να μπω σε ένα καλούπι



ΚΕ: Στη δημοσιότητα η επιστολή για διορισμούς σε ημικρατικούς - «Δυστυχώς κάποιοι επιλέγουν να εξαλείψουν τα προφανή με εντυπώσεις»

ΚΕ: Στη δημοσιότητα η επιστολή για διορισμούς σε ημικρατικούς - «Δυστυχώς κάποιοι επιλέγουν να εξαλείψουν τα προφανή με εντυπώσεις»

Σε ανάρτηση της επιστολής, ημερομηνίας 13 Αυγούστου 2024 που στάλθηκε στη Βουλή των Αντιπροσώπων σε σχέση με τους διορισμούς μελών σε ΔΣ Ημικρατικών Οργανισμών προχώρησε το Σάββατο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, στη διαδικτυακή πλατφόρμα «Χ» σημειώνοντας ότι η επιστολή δεν ήταν ούτε διαβαθμισμένη αλλά και σε κανένα σημείο δεν αναφερόταν ότι τα βιογραφικά είναι «απόρρητα».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top