ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγκρίθηκε το αίτημα Σταυριανού από το Ανώτατο: Επανεξέταση της απόφασης για τη δολοφονία του Θανάση

Εγκρίθηκε το αίτημα Σταυριανού από το Ανώτατο: Επανεξέταση της απόφασης για τη δολοφονία του Θανάση

Εγκρίθηκε από Ανώτατο η αίτηση του ιατροδικαστή Πανίκου Σταυριανού, για την ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας, Ντόριας Βαρωσιώτου.

O ιατροδικαστής Πανίκος Σταυριανού, με αίτηση του στο Ανώτατο Δικαστήριο, ζητούσε την ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας, Ντόριας Βαρωσιώτου, η οποία στην βάση επιστημονικής μαρτυρίας, έδειξε πως ο θάνατος του άτυχου εθνοφρουρού, αποδίδεται σε εγκληματική ενέργεια και όχι σε αυτοκτονία.

Η Ολομέλεια του Ανωτάτου, εξέτασε το αίτημα και όσα τέθηκαν ενώπιον της, καταλήγοντας ότι «ο αιτητής φαίνεται να έχει έννομο συμφέρον» και εγκρίνοντας το αίτημα του για καταχώρηση της αίτησης, η οποία θα εξεταστεί.

Η ουσία της ακρόασης της αιτησής του ορίστηκε για τις 24 Ιουλίου, ωστόσο μέχρι τις 18 Ιουλίου θα πρέπει να καταχωρηθεί η αίτηση του.

Επιπρόσθετα το Ανώτατο ζήτησε όπως ενημερωθεί για την αίτηση τόσο η πλευρά της Νομικής Υπηρεσίας όσο και η πλευρά της οικογένειας του Θανάση.

Η απόφαση με έχει αναστατώσει, δηλώνει στο ΚΥΠΕ η μητέρα του Θανάση, Ανδριάνα Νικολάου.

Κληθείσα να σχολιάσει την απόφαση να δοθεί το δικαίωμα στον ιατροδικαστή να ζητήσει ακύρωση του πορίσματος, που απέδιδε το θάνατο του 26χρονου εθνοφρουρού σε εγκληματική ενέργεια, η Ανδριάνα Νικολάου είπε «είμαι πολύ αναστατωμένη, είναι απαράδεκτο».

«Δεν υπάρχει κράτος δικαίου, είμαι σοκαρισμένη και δεν πίστευα ότι η δικαιοσύνη θα έπεφτε σε αυτό το επίπεδο», ανέφερε και πρόσθεσε «τώρα καταλαβαίνουμε πάρα πολλά, κάτι πρέπει να κάνουμε όλοι, να ξηλωθεί η Νομική Υπηρεσία που τον υποστηρίζει (τον Πανίκο Σταυριανό)».

Ερωτηθείσα κατά πόσο θα συνομιλήσει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η Ανδριάνα Νικολάου είπε πως θα το σκεφτεί και θα μπορεί να πει περισσότερα για όλα, αφού πρώτα μιλήσει με τους δικηγόρους της οικογένειας.  

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Καλοκαίρι με βροχές ο συνδυασμός του καιρού - Όσα αναφέρει Μετεωρολογικός Λειτουργός στο «Τ» για τις επόμενες μέρες

• Νέες κενές θέσεις στη Δημόσια Υπηρεσία - Δείτε μισθούς και όλες τις λεπτομέρειες

• Παππούς στην Λάρνακα τρώει ηλιόσπορο γιατί δεν έχει κάτι άλλο να φάει - Συγκλονιστικό βίντεο

• Καταγγελίες και αντιδράσεις γονέων για το κόστος στολών σε Γυμνάσια - Οι επιστολές και η ξεκάθαρη απάντηση ΥΠΑΝ

• Μείωση 8,9% στον αριθμό εγγεγραμμένων ανέργων τον Αύγουστο – Πίνακες

• Famagusta: Οριστικά εκτός Τουρκίας από το Netflix – Η πρώτη αντίδραση του Κούλλη Νικολάου



Περιοδεία σε όλες τις επαρχίες το επόμενο διάστημα ανακοίνωσε ο Πρόεδρος

Περιοδεία σε όλες τις επαρχίες το επόμενο διάστημα ανακοίνωσε ο Πρόεδρος

Περιοδεία σε όλες τις επαρχίες της ελεύθερης Κύπρου και την ΄ύπαιθρο θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, όπω ςο ίδιος ανακοίνωσε σήμερα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top