ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπουργός Δικαιοσύνης: «Οφείλουμε να δικαιώσουμε τη θυσία των ηρώων μας»

Υπουργός Δικαιοσύνης: «Οφείλουμε να δικαιώσουμε τη θυσία των ηρώων μας»

Αποτελεί υποχρέωσή μας να δικαιώσουμε τη θυσία όσων θυσιάστηκαν για την πατρίδα μας, είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Μάριος Χαρτσιώτης, διαβεβαιώνοντας ότι προτεραιότητα της Κυβέρνησης και του Προέδρου Χριστοδουλίδη είναι η προώθηση της επίλυσης του Κυπριακού.

Ο Μάριος Χαρτσιώτης εκπροσώπησε το πρωί την Κυβέρνηση, στο μνημόσυνο των πεσόντων κατά το πραξικόπημα, που τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Παντανάσσης Καθολικής, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου.

Στην ομιλία του, ο Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι η απόδοση τιμών στις ηρωικές αυτές μορφές, επαναφέρει στο προσκήνιο τις θύμησες, την οδύνη, αλλά και τον πόνο της πολύπαθης πατρίδας μας.

Μεταξύ άλλων, είπε πως, σήμερα τιμούμε αυτούς που ανταποκρίθηκαν πρόθυμα και συνειδητά στο κάλεσμα της πατρίδας και που με περίσσιο θάρρος πολέμησαν και προσέφεραν τη ζωή τους για την κατάκτηση των ύψιστων ιδανικών της ελευθερίας και της δικαιοσύνης και στεκόμαστε στο πλάι των οικογενειών των αγνοουμένων μας σε Ελλάδα και Κύπρο.

«Στρέφουμε με ευλάβεια τη σκέψη μας στις χιλιάδες των προσφύγων, που εξακολουθούν να αντικρίζουν τη γη τους, τα σπίτια και τις περιουσίες τους να καταπατούνται και να κατέχονται παράνομα, αλλά και τους ηρωικούς εγκλωβισμένους μας, οι οποίοι παραμένουν και επιμένουν να ριζοβολούν στην κατεχόμενη γη μας», συμπλήρωσε.

Αντλώντας από το παράδειγμα τους, συνέχισε, με την ίδια πίστη και την ίδια αποφασιστικότητα, οφείλουμε κι εμείς να σταθούμε απέναντι στις εθνικές προκλήσεις.

Ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι «παρά την αδιάλλακτη και προκλητική στάση της Τουρκίας, η οποία περιφρονώντας τα ψηφίσματα του ΟΗΚΕ και άλλων διεθνών οργανισμών επιδεικνύει παντελή έλλειψη βούλησης για οποιανδήποτε συνεργασία, ο ΠτΔ Νίκος Χριστοδουλίδης, με ισχυρή βούληση, έχει ως βασικότερη προτεραιότητα την προώθηση της επίλυσης του Κυπριακού και την επανένωση της Κύπρου μας».

«Μπροστά στην προσφορά όλων αυτών που θυσιάστηκαν υπερασπιζόμενοι την πατρίδα μας, αποτίνουμε ύψιστο φόρο τιμής και αναλογιζόμαστε τη δική μας ευθύνη έναντι της ιστορίας μας», ανέφερε και τόνισε ότι «είναι υποχρέωση μας να δικαιώσουμε τη θυσία τους και να σταθούμε αντάξιοι της ιστορίας και του χρέους μας προς τις σημερινές και αυριανές γενιές».

Να μην ξεχάσουμε ποτέ, συνέχισε, την κατεχόμενη μας πατρίδα και με επιμονή να προσηλωθούμε στον στόχο της επανένωσης του νησιού μας.

Υπέδειξε δε ότι η διαρκής μνήμη είναι λειτουργία διαρκούς αντίστασης, «αντίστασης κατά της λήθης των απελθόντων, αντίστασης κατά του συμβιβασμού με τα τραγικά επακόλουθα, που επέφερε το προδοτικό πραξικόπημα και η τουρκική εισβολή και κατοχή μεγάλου τμήματος της πατρίδας μας».

Υπογράμμισε τέλος πως «μόνο υπερβαίνοντας τις πολιτικές και ιδεολογικές μας αντιθέσεις, θα μπορέσουμε να αποτρέψουμε τους αδιάλλακτους τουρκικούς σχεδιασμούς και να πετύχουμε τον κοινό μας στόχο, την απελευθέρωση και επανένωση του νησιού μας».

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από επισήμους, κόμματα και οργανώσεις.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Καλοκαίρι με βροχές ο συνδυασμός του καιρού - Όσα αναφέρει Μετεωρολογικός Λειτουργός στο «Τ» για τις επόμενες μέρες

• Νέες κενές θέσεις στη Δημόσια Υπηρεσία - Δείτε μισθούς και όλες τις λεπτομέρειες

• Παππούς στην Λάρνακα τρώει ηλιόσπορο γιατί δεν έχει κάτι άλλο να φάει - Συγκλονιστικό βίντεο

• Καταγγελίες και αντιδράσεις γονέων για το κόστος στολών σε Γυμνάσια - Οι επιστολές και η ξεκάθαρη απάντηση ΥΠΑΝ

• Μείωση 8,9% στον αριθμό εγγεγραμμένων ανέργων τον Αύγουστο – Πίνακες

• Famagusta: Οριστικά εκτός Τουρκίας από το Netflix – Η πρώτη αντίδραση του Κούλλη Νικολάου



Περιοδεία σε όλες τις επαρχίες το επόμενο διάστημα ανακοίνωσε ο Πρόεδρος

Περιοδεία σε όλες τις επαρχίες το επόμενο διάστημα ανακοίνωσε ο Πρόεδρος

Περιοδεία σε όλες τις επαρχίες της ελεύθερης Κύπρου και την ΄ύπαιθρο θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, όπω ςο ίδιος ανακοίνωσε σήμερα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top