Από ηλεκτροσυγκόλληση φαίνεται να άρχισε η πυρκαγιά στον Ξυλιάτο

Από ηλεκτροσυγκόλληση φαίνεται να άρχισε η πυρκαγιά στον Ξυλιάτο

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι σήμερα Σάββατο 13 Ιουλίου, 2024 και ώρα 13:01 εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε περιοχή της κοινότητας Ξυλιάτου, τοποθεσία «Καλογήρου».

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 13:30, καίγοντας έκταση 2 εκταρίων με ελιές, αμυγδαλιές και άγρια βλάστηση.

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συμμετείχαν 26 άτομα του Τμήματος Δασών με 5 πυροσβεστικά οχήματα. Της επιχείρησης του Τμήματος Δασών, συνέδραμαν η Πυροσβεστική Υπηρεσία με 3 άτομα και 1 πυροσβεστικό όχημα, η Πολιτική Άμυνα με 3 άτομα και ένα πυροσβεστικό όχημα, καθώς και κάτοικοι της περιοχής.

Την προσπάθεια κατάσβεσης συνέδραμαν και 2 πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Από τις πρώτες ενδείξεις φαίνεται ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από ηλεκτροσυγκόλληση και η υπόθεση διερευνάται από την αστυνομία.   

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Φιντάν στα κατεχόμενα, για να δώσει τη γραμμή της Άγκυρας-Ο Ερχιουρμάν αναμένει οδηγίες, στο τραπέζι τέσσερα οδοφράγματα και αποναρκοθέτηση

Κυπριακό: Ο Φιντάν στα κατεχόμενα, για να δώσει τη γραμμή της Άγκυρας-Ο Ερχιουρμάν αναμένει οδηγίες, στο τραπέζι τέσσερα οδοφράγματα και αποναρκοθέτηση

Με το Κυπριακό να βρίσκεται σε μια νέα περίοδο έντονων διπλωματικών διεργασιών, η σημερινή παράνομη επίσκεψη του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, στα κατεχόμενα, αποκτά ιδιαίτερη πολιτική βαρύτητα. Μία μόλις εβδομάδα πριν από την προγραμματισμένη συνάντηση των δύο ηγετών με την Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, η Άγκυρα καλείται να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της, απέναντι στις τελευταίες προτάσεις για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ).

BEST OF TOTHEMAONLINE