Εδώ θα βρεις το χάρτη με όλα τα σημεία με σταθερές κάμερες στην Κύπρο - Λεπτομέρειες

Εδώ θα βρεις το χάρτη με όλα τα σημεία με σταθερές κάμερες στην Κύπρο - Λεπτομέρειες

Η διάθεση των οδηγών σε διαδρομές μέσα στην πόλη, έχει αλλάξει. Το σύστημα με τις κάμερες έχει φέρει άγχος στους οδηγούς πέρα από την συμφόρηση στους δρόμους όπου έχουν εγκατασταθεί.

Πολλοί μάλιστα πολίτες έχουν ταλαιπωρηθεί με προστίματα που δεν έπρεπε να λάβουν, ενώ άλλοι πάλι δεν πτοούνται από την ύπαρξη των καμερών.

Η εγκατάσταση του νέου συστήματος φωτοεπισήμανσης τα τελευταία χρόνια, μπορεί να έχει ως σκοπό τη μείωση των σοβαρών και θανατηφόρων τραυματισμών, ωστόσο αρκετοί οδηγοί προσπαθούν όσο μπορούν να τις αποφύγουν, καθώς θεωρούν ψυχοφθόρα την διαδικασία ... αν άθελα τους και καθώς βρίσκονται σε πορεία ανάψει κόκκινο και δεν προλάβουν να σταματήσουν πριν την πρώτη γραμμή.

Σε παλαιότερες δηλώσεις του στο «Τ» ο Υπουργός Μεταφορών, Αλέξης Βαφεάδης, είχε αναφερθεί σε συγκεκριμένα μέτρα που θα ληφθούν ώστε να μειωθεί η ταλαιπωρία των οδηγών. Ανάμεσα στα μέτρα ήταν να γίνουν πιο διακριτές οι γραμμές στα σημεία διασταυρώσεων αλλά και η έναρξη καμπάνιας ενημέρωσης του κοινού για τον τρόπο λειτουργίας των σταθερών καμερών. Επιπρόσθετα έγιναν κάποιες ρυθμίσεις μετά από παράπονα για το χρόνο με το πράσινο τόξο.

Σήμερα σε 29 σημεία σε όλη την Κύπρο έχουν τοποθετηθεί σταθερές κάμερες. Τα σημεία αυτά είναι δημοσιευμένα σε σχετικό χάρτη και μπορεί κάθε πολίτης να έχει πρόσβαση ώστε να γνωρίζει τις διασταυρώσεις με εγκατεστημένες σταθερές κάμερες Παγκύπρια.

To ΤhemaOnline σας παρουσιάζει το χάρτη με τις σταθερές κάμερες: 

 

Τι παραβάσεις εντοπίζουν πραγματικά και καταγράφουν οι κάμερες;

Οι παραβάσεις που εντοπίζει το σύστημα είναι :

· Παραβίαση του ορίου ταχύτητας

· Παραβίαση κόκκινου σηματοδότη

· Παραβίαση της υποχρεωτικής γραμμής στάσης σε φωτοελεγχόμενες συμβολές

Επιπρόσθετα όταν το σύστημα εντοπίζει οποιανδήποτε από τις πιο πάνω παραβάσεις θα μπορεί να καταγράφονται και άλλες παραβιάσεις όπως:

· Mη χρήση της ζώνης ασφάλειας.

· Μη χρήση κράνους από μοτοσικλετιστές.

· Οδήγηση με μη ελευθέρα χέρια (κινητό τηλέφωνο ή άλλο αντικείμενο)

Αξιζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν παραβιάσεις για τις οποίες δεν εκδίδεται εξώδικό και ο παραβάτης πρέπει να παρουσιαστεί ενώπιον Δικαστηρίου. 

Αυτό συμβαίνει όταν:

(α) ο αριθμός βαθμών ποινής υπερβαίνει το όριο (12)

(β) η υπέρβαση του ορίου ταχύτητας είναι πέραν του 75% του επιτρεπόμενου ορίου

(γ) ο παραβάτης δεν είναι κάτοχος άδειας οδήγησης ή έχει στερηθεί το δικαίωμα να κατέχει ή αποκτήσει άδεια οδήγησης.

(δ) η κατηγορία άδειας οδηγού που κατέχει ο παραβάτης δε συνάδει με την κατηγορία της άδειας οδηγού που απαιτείται για την οδήγηση του οχήματος που καταλήφθηκε να οδηγεί.

Οι διασταυρώσεις όπου εγκαταστάθηκαν σταθερές κάμερες

ΛΕΥΚΩΣΙΑ:

ΛΕΜΕΣΟΣ:

ΛΑΡΝΑΚΑ:

ΠΑΦΟΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Βλέπει ξανά την Ολγκίν πριν τη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Βλέπει ξανά την Ολγκίν πριν τη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, φθάνει την Κυριακή στην Κύπρο για επαφές με τις δύο πλευρές και την Δευτέρα θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη στις 11 το πρωί, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της άτυπης διευρυμένης συνάντησης στις 16-17 Ιουλίου στην Νέα Υόρκη.

BEST OF TOTHEMAONLINE