Αποζημίωση για 245 Ρώσους αθλητές που δεν θα πάνε στους Ολυμπιακούς

Αποζημίωση για 245 Ρώσους αθλητές που δεν θα πάνε στους Ολυμπιακούς

Η Ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή κατέβαλε αποζημίωση σε 245 αθλητές που δεν πληρούσαν τα κριτήρια προκειμένου να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού αργότερα αυτόν τον μήνα, μετέδωσε χθες το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Αθλητές από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία έχουν αποκλειστεί από τους Αγώνες εκτός και αν αγωνιστούν ως ουδέτεροι χωρίς σημαίες, ύμνους και εμβλήματα.

Επίσης οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι αθλητές χρειάστηκε επίσης να υποβληθούν σε πρόσθετη διαδικασία ελέγχου για να διασφαλίσουν ότι δεν υποστηρίζουν τον πόλεμο της Ρωσίας και δεν έχουν καμία σχέση με τον στρατό της, κάτι που η Μόσχα υποστήριξε ότι ισοδυναμεί με «συνωμοσία» για τον αποκλεισμό των αθλητών της.

«Έχουμε καταβάλει αποζημίωση σε 245 αθλητές. Αυτοί είναι οι αθλητές που αρχικά δεν είχαν το δικαίωμα να αγωνιστούν σε διεθνείς αγώνες και εκείνοι που δεν έλαβαν το καθεστώς ουδέτερου», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της ρωσικής Ολυμπιακής επιτροπής Βλαντιμίρ Σενγκλέγεφ, σύμφωνα με το RIA.

Ο Σενγκλέγεφ είπε ότι οι τελευταίες πληρωμές έγιναν σε αθλητές στις 23 Ιουνίου.

Ο κατάλογος των Ρώσων αθλητών που θα αγωνιστούν στο Παρίσι έχει μειωθεί σε λίγο περισσότερο από μια ντουζίνα, καθώς αρκετοί επικεφαλής αθλητικών ομοσπονδιών έχουν δηλώσει ότι οι αθλητές τους δεν θα λάβουν μέρος υπό αυτό που θεωρούν ταπεινωτικούς περιορισμούς.

Μόνο 16 Ρώσοι αθλητές έχουν προγραμματιστεί να εμφανιστούν στους Αγώνες, οι οποίοι θα διαρκέσουν από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου, σε σύγκριση με 335 αθλητές στους τελευταίους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο το 2021.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τράμπ - «Πολύ δύσκολο» να ζητήσω από το Ισραήλ να σταματήσει τις επιθέσεις - Η συνάντηση Ιράν με Ευρωπαϊους

Τράμπ - «Πολύ δύσκολο» να ζητήσω από το Ισραήλ να σταματήσει τις επιθέσεις - Η συνάντηση Ιράν με Ευρωπαϊους

Ισραήλ και Ιράν συνεχίζουν να ανταλλάσσουν επιθέσεις στην όγδοη μέρα της σύγκρουσής τους, με το ενδεχόμενο αμερικανικής εμπλοκής να μην έχει απομακρυνθεί.Ο Ιρανός ΥΠΕΞ συναντήθηκε στη Γενεύη με τους ομολόγους του, της Βρετανίας της Γαλλίας και της Γερμανίας και την κορυφαία διπλωμάτη της ΕΕ. Οι Ευρωπαίοι ΥΠΕΞ δήλωσαν ότι θέλουν να δουν τις συζητήσεις να συνεχίζονται και ανάμεσα σε Ιράν και ΗΠΑ. Η Τεχεράνη ζητά να σταματήσει πρώτα η επιθετικότητα του Ισραήλ.Ο Τραμπ δήλωσε, ανάμεσα σε άλλα, ότι «είναι δύσκολο να πούμε στο Ισραήλ να σταματήσει τις αεροπορικές επιθέσεις ενώ κερδίζει». Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE