Εξετάζει τις συστάσεις στην έκθεση της Ολγκίν ο Γκουτέρες - Αποφασίζει τα επόμενα βήματα

Εξετάζει τις συστάσεις στην έκθεση της Ολγκίν ο Γκουτέρες - Αποφασίζει τα επόμενα βήματα

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, εξετάζει τώρα τις συστάσεις της έκθεσης της προσωπικής του απεσταλμένης για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, προκειμένου να προτείνει τα επόμενα βήματα στον Ελληνοκύπριο και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, ανέφερε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος Τυπου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης Τύπου για το Κυπριακό, στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

«Ο Γενικός Γραμματέας έλαβε χθες, Τετάρτη, την έκθεση της κ. Ολγκίν για τις προσπάθειές της να βρει κοινό έδαφος για μία πορεία προς τα εμπρός στην Κύπρο», είπε αρχικά.

«Ο Γενικός Γραμματέας εξετάζει τώρα τις συστάσεις της έκθεσης της κ. Ολγκίν προκειμένου να προτείνει τα επόμενα βήματα στον Ελληνοκύπριο και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΚΥΠΕ), ο κ. Ντουζαρίκ σημείωσε ότι «η έκθεση ήταν η αναφορά της κ. Ολγκίν στον Γενικό Γραμματέα. Ο Γενικός Γραμματέας έχει ασχοληθεί αρκετά από την αρχή της θητείας του. Θα εξετάσει την έκθεση για να τοποθετηθεί για τα επόμενα βήματα».

Παράλληλα, τo Συμβούλιο Ασφαλείας πραγματοποίησε διαβουλεύσεις για την Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ). Ο ειδικός αντιπρόσωπος του ΓΓ και επικεφαλής της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, Κόλιν Στιούαρτ, ενημέρωσε τα μέλη του Συμβουλίου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η Κύπρος στο προσκήνιο: Η επίσκεψη Κόστα, η «γεωγραφία» της Ολγκίν και η γεωπολιτική πυξίδα της ΕΕ

Η Κύπρος στο προσκήνιο: Η επίσκεψη Κόστα, η «γεωγραφία» της Ολγκίν και η γεωπολιτική πυξίδα της ΕΕ

Σε μια συγκυρία κρίσιμη για την ευρωπαϊκή και την περιφερειακή γεωπολιτική σταθερότητα, η σημερινή επίσκεψη του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Αντόνιο Κόστα στην Κύπρο, συνιστά σαφές μήνυμα αναγνώρισης του ρόλου της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ και την Ανατολική Μεσόγειο. Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, στις 12:30.

BEST OF TOTHEMAONLINE