Κρεμλίνο: Η Ρωσία προετοιμάζεται για να απαντήσει στη «σοβαρή απειλή» του ΝΑΤΟ - Πυρά Μεντεβέντεφ

Κρεμλίνο: Η Ρωσία προετοιμάζεται για να απαντήσει στη «σοβαρή απειλή» του ΝΑΤΟ - Πυρά Μεντεβέντεφ

Η Ρωσία προετοιμάζει ήδη την απάντησή της στην πολύ σοβαρή απειλή που είναι το ΝΑΤΟ.

Αυτό αποκάλυψε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ τονίζοντας ότι η δυτική στρατιωτική συμμαχία «έχει ήδη πλήρη εμπλοκή στον πόλεμο στην Ουκρανία».

Από τη πλευρά του ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ κατήγγειλε τη δέσμευση της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ να δεχτεί, συν τω χρόνω, την Ουκρανία στους κόλπους του και είπε ότι η Ρωσία θα πρέπει να εργαστεί για την «εξαφάνιση» τόσο της Ουκρανίας όσο και της στρατιωτικής συμμαχίας.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Μεντβέντεφ επικαλέστηκε στα αγγλικά τη διακήρυξη του ΝΑΤΟ από την σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσινγκτον αυτή την εβδομάδα: «Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε (την Ουκρανία) σε αυτή την μη αναστρέψιμη πορεία προς την πλήρη ευρωατλαντική ολοκλήρωση, περιλαμβανομένης της ένταξης στο ΝΑΤΟ».

Ο Μεντβέντεφ συνέχισε στα ρωσικά: «Το συμπέρασαμα είναι προφανές. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα ώστε η μη αναστρέψιμη πορεία της Ουκρανίας προς το ΝΑΤΟ να ολοκληρωθεί είτε με την εξαφάνισή της είτε με την εξαφάνιση του ΝΑΤΟ. Ή ακόμη καλύτερα -με την εξαφάνιση και των δύο».

Ο Μεντβέντεφ, ο οποίος στη διάρκεια της προεδρίας του - από το 2008 ως το 2012 - θεωρήθηκε φιλοδυτικός εκσυγχρονιστής, άλλαξε πλήρως στάση και από την έναρξη του πολέμου είναι από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της εισβολής στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, έχει επανειλημμένως προειδοποιήσει τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους ότι ο εξοπλισμός του Κιέβου μπορεί να οδηγήσει σε μια «πυρηνική αποκάλυψη».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ακόμα μια συνάντηση χωρίς αποτέλεσμα για τη διάνοιξη νέων σημείων διέλευσης, είχαν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς, Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ, ενόψει της διευρυμένης συνάντησης για το κυπριακό, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE