Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή αναμένεται να δοθεί το πόρισμα για υπόθεση στο Συνοδικό Δικαστήριο

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή αναμένεται να δοθεί το πόρισμα για υπόθεση στο Συνοδικό Δικαστήριο

Την Παρασκευή αναμένεται να παραδοθεί το πόρισμα της Ανακριτικής Επιτροπής της Εκκλησίας της Κύπρου στο εξαμελές Συνοδικό Δικαστήριο, όσον αφορά τη υπόθεση Αββακούμ, όπως δήλωσαν έγκυρες εκκλησιαστικές πηγές στο ΚΥΠΕ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μετά την παραλαβή του πορίσματος θα ακολουθήσουν άλλες διαδικασίες, να ενημερωθούν οι επηρεαζόμενοι, να τους δοθεί χρονικό διάστημα να απαντήσουν στα όσα πιθανόν να αναφέρονται στο πόρισμα και μετά θα ληφθεί η όποια απόφαση.

Σημείωσαν, παράλληλα, ότι θα διοριστεί Εισαγγελέας, ο οποίος θα είναι κληρικός και ο οποίος θα κωδικοποιήσει σε κατηγορίες το πόρισμα, και να συντάξει κατηγορητήριο και με βάση αυτό θα απαντήσουν οι δικηγόροι των εμπλεκόμενων, και ακολούθως το Συνοδικό Δικαστήριο θα λάβει την απόφαση του.

Αν εφεσιβληθεί, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, το θέμα θα οδηγηθεί στην Ιερά Σύνοδο, αλλά αυτό θα είναι στο τελικό στάδιο.

Σε ερώτηση πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία, οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι ίσως ολοκληρωθεί λίγο πριν ή μετά τις 15 Αυγούστου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Το «blame game» του Τατάρ με τα επόμενα βήματα στις συνομιλίες για το κυπριακό

Το «blame game» του Τατάρ με τα επόμενα βήματα στις συνομιλίες για το κυπριακό

Τρεις μήνες απομένουν ουσιαστικά μέχρι την επόμενη πενταμερή διάσκεψη για το κυπριακό, που θα διεξαχθεί στη Γενεύη και τα βήματα τα οποία έχουν γίνει μέχρι τώρα, δεν προσδίδουν καμία νότα αισιοδοξίας, το αντίθετο μάλλον, με τους δύο ηγέτες να συνεχίζουν το πήγαινε-έλα για τα όσα συμφωνήθηκαν στη Γενεύη τον περασμένο Μάρτιο, σε ότι αφορά στα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

BEST OF TOTHEMAONLINE