Αυξάνονται οι φωνές Δημοκρατικών που καλούν τον Μπάιντεν να αποσύρει την υποψηφιότητά του

Αυξάνονται οι φωνές Δημοκρατικών που καλούν τον Μπάιντεν να αποσύρει την υποψηφιότητά του

Ο βετεράνος βουλευτής των Δημοκρατικών Ερλ Μπλουμενάουερ δήλωσε χθες Τετάρτη ότι ο Τζο Μπάιντεν «δεν πρέπει» να είναι ο υποψήφιος της παράταξης στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

Πρόκειται για το ένατο μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων —το δέκατο μέλος του Κογκρέσου— που ανήκει στους Δημοκρατικούς, που καλεί δημόσια τον πρόεδρο να αποσύρει την υποψηφιότητα για την επανεκλογή του.

Εξάλλου, ο ειδησιογραφικός ιστότοπος, Axioς, μετέδωσε ότι ο, ο επικεφαλής της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Τσακ Σούμερ είπε σε ιδιωτικές συζητήσεις του με δωρητές της παράταξής του πως είναι ανοικτός στο ενδεχόμενο ο Μπάιντεν να μην είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου του κόμματος στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, αν και δημόσια διαβεβαίωσε επανειλημμένα πως τάσσεται «υπέρ του Τζο».

Παράλληλα, ο δημοκρατικός γερουσιαστής του Βερμόντ Πίτερ Γουέλς κάλεσε χωρίς περιστροφές τον πρόεδρο των Τζο Μπάιντεν να «αποσυρθεί από την κούρσα» για τον Λευκό Οίκο, με άρθρο του που δημοσίευσε η εφημερίδα Washington Post.

«Τα τελευταία δεδομένα (σ.σ. των δημοσκοπήσεων) δείχνουν πως ο πολιτικός κίνδυνος για τους Δημοκρατικούς κλιμακώνεται. Πολιτείες οι οποίες ήταν άλλοτε οχυρά μας πλέον ρέπουν προς την πλευρά των Ρεπουμπλικάνων», προειδοποίησε ο κ. Γουέλς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η επιστολή-μήνυμα του ΔΗΚΟ προς τον Χριστοδουλίδη: Ανασχηματισμός, διορισμοί και βλέμμα στο 2028 - Στο Προεδρικό σήμερα η Γραμματεία του κόμματος

Η επιστολή-μήνυμα του ΔΗΚΟ προς τον Χριστοδουλίδη: Ανασχηματισμός, διορισμοί και βλέμμα στο 2028 - Στο Προεδρικό σήμερα η Γραμματεία του κόμματος

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες μεταξύ του ΔΗΚΟ και του Προεδρικού, μετά τη δημοσιοποίηση από την εφημερίδα Πολίτης της εμπιστευτικής επιστολής που απέστειλε ο πρόεδρος του κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος, προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη. Η υπόθεση, αποκτά πλέον ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα, καθώς νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι το απόγευμα η Γραμματεία του ΔΗΚΟ μεταβαίνει στο Προεδρικό Μέγαρο για άμεση συνάντηση, με τον Πρόεδρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE