Μαρί: Συγκλονίζει η ανάρτηση του θείου των διδύμων - «13 χρόνια απολογίες ... η ατιμωρησία να συνεχίζεται»

Μαρί: Συγκλονίζει η ανάρτηση του θείου των διδύμων - «13 χρόνια απολογίες ... η ατιμωρησία να συνεχίζεται»

«13 Χρόνια Απολογίες για όλα εκείνα που η Πολιτεία όφειλε να πράξει αλλά δεν έπραξε ....η ατιμωρησία να συνεχίζεται» είναι μερικά από τα λόγια του κ. Πολύδωρου Νεοφυτίδη, θείου των διδύμων που έχασαν την ζωή τους στην καταστροφική έκρηξη στο Μαρί το 2011.

Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει το πρωινό της 11ης Ιουλίου του 2011 όπου μια μεγάλη έκρηξη εμπορευματοκιβωτίων με πυρομαχικά στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί συγκλόνισε ολόκληρη την Κύπρο, με αποτέλεσμα το θάνατο 13 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 62.

Ανάμεσα στα θύματα και τα δίδυμα αδέρφια, Μίλτος και ο Χρήστος Χριστοφόρου, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να σβήσουν τις φλόγες λίγο πριν την έκρηξη.

Ο θείος των διδύμων, Πολύδωρος Νεοφυτίδης, ανέβασε μια ανάρτηση, γεμάτη από απογοήτευση για την μέχρι τώρα μη απόδοση ευθυνών.

Στην ανάρτηση του και μια φωτογραφία από την τελευταία κατοικία των διδύμων με τον αριθμό 13 ανθοστολισμένο με άσπρα λουλούδια.

Όπως έγραψε στην ανάρτηση του:

«13 Χρόνια Απολογίες,
... για όλα εκείνα που η Πολιτεία όφειλε να πράξει αλλά δεν έπραξε ,
... που όφειλε να γνωρίζει και δεν γνώριζε ,
... που όφειλε να είχε διαβλέψει αλλά παρέμεινε απαθής ...
και σαν αποτέλεσμα η Ατιμωρησία να Συνεχίζεται !»

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Συμβούλιο Ασφαλείας: Ανθρωπογενής ο λιμός στη Γάζα – Κρίσιμος ο ρόλος του Κυπριακού διαδρόμου

Συμβούλιο Ασφαλείας: Ανθρωπογενής ο λιμός στη Γάζα – Κρίσιμος ο ρόλος του Κυπριακού διαδρόμου

Όλα τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, εκτός από τις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσαν σήμερα ότι ο λιμός στη Γάζα είναι μια "ανθρωπογενής κρίση" και προειδοποίησαν ότι η χρήση της λιμοκτονίας ως όπλο πολέμου απαγορεύεται βάσει του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου.