Στις αποφάσεις του ΓΓ ΟΗΕ κρίνεται το μέλλον του Κυπριακού - Λαμβάνει μέτρα μετά την έκθεση της Ολγκίν

Στις αποφάσεις του ΓΓ ΟΗΕ κρίνεται το μέλλον του Κυπριακού - Λαμβάνει μέτρα μετά την έκθεση της Ολγκίν

Την επικείμενη παράδοση της έκθεσης της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρίας Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, σχολίασε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο».

«Αυτό που αναμένουμε είναι στην έκθεση να καταγράφονται με αντικειμενικότητα τα δεδομένα όπως η κα. Ολγκίν τα έχει αναγνώσει […] Πρέπει να μας ενδιαφέρει η έκθεση αλλά περισσότερο οι αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ που θα βασιστούν σε αυτή την έκθεση», είπε.

Σημειώνεται ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, μετά την παραλαβή της έκθεσης που αφορά την προοπτική επανέναρξης των συνομιλιών για το Κυπριακό, θα αποφασίσει τα μέτρα που θα ληφθούν κατά τους προσεχείς μήνες.

«Μετά την παράδοση της έκθεσης της θα πραγματοποιηθεί μια άτυπη ενημέρωση του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ. […] Στο αμέσως επόμενο διάστημα, πολύ σύντομα δηλαδή, ο ΓΓ ΟΗΕ θα ανακοινώσει τα επόμενα του βήματα», σημείωσε ο κ. Λετυμπιώτης.

Δείτε όσα ανέφερε στο πιο κάτω απόσπασμα:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Θέλει κοινή συνάντηση με Έρχιουρμαν στην παρουσία Ολγκίν ο Πρόεδρος - «Καμία αδράνεια, τρέχουν οι εξελίξεις»

Θέλει κοινή συνάντηση με Έρχιουρμαν στην παρουσία Ολγκίν ο Πρόεδρος - «Καμία αδράνεια, τρέχουν οι εξελίξεις»

Στην Κύπρο πριν το τέλος του μήνα αναμένεται να έρθει η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι στην παρουσία της θα πρέπει να γίνει κοινή συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη.

BEST OF TOTHEMAONLINE