Διάσωση ναυαγού στα ανοιχτά της Τήνου – Ο καπετάνιος του πλοίου που τον έσωσε είχε βοηθήσει και στο Μάτι

Διάσωση ναυαγού στα ανοιχτά της Τήνου – Ο καπετάνιος του πλοίου που τον έσωσε είχε βοηθήσει και στο Μάτι

Στη διάσωση ναυαγού μεταξύ της Τήνου και της Μυκόνου, προχώρησε το απόγευμα της Δευτέρας (8/7) πλοίο της γραμμής. Βίντεο που δημοσιοποιήθηκε δείχνουν τον ναυαγό σε μια σωσίβια λέμβο μέσα τα κύματα, την ώρα που στο σημείο έπνεαν ισχυροί άνεμοι έντασης 6 με 7 μποφόρ.

Ο άνθρωπος που βρέθηκε στη θάλασσα είναι 40χρονος υπήκοος Σερβίας ο οποίος επέβαινε σε ένα ταχύπλοο σκάφος περίπου 10 μέτρων το οποίο για άγνωστη αιτία βούλιαξε.

Ο ίδιος κατάφερε να μπει στη σωστική λέμβο και στη συνέχεια ειδοποίησε το Λιμεναρχείο Μυκόνου εκπέμποντας SOS.

Στο σημείο έσπευσε πλοίο της γραμμής, το Σούπερ Εξπρές το οποίο με πολύ προσεκτικούς χειρισμούς του καπετάνιου τον προσέγγισε. Στη συνέχεια του έριξαν σχοινί και κατάφεραν να τον ανεβάσουν στο σκάφος και να τον μεταφέρουν στην Τήνο όπου μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας.

Ο 40χρονος είναι καλά στην υγεία του και αξίζει να σημειωθεί ότι ο πλοίαρχος του συγκεκριμένου σκάφους είχε πρωταγωνιστικό ρόλο και στη διάσωση επιζώντων από την φονική πυρκαγιά στο Μάτι το 2018.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ιδού οι χορηγίες που έλαβαν τα κόμματα και τα υπουργεία για το 2025 - Στη δημοσιότητα τα ποσά

Ιδού οι χορηγίες που έλαβαν τα κόμματα και τα υπουργεία για το 2025 - Στη δημοσιότητα τα ποσά

Τις χορηγίες και κατά χάριν δωρεές του κράτους για το 2025 δημοσίευσε τη Δευτέρα το Γενικό Λογιστήριο, εφαρμόζοντας, όπως αναφέρει, τις πρόνοιες του περί της Λογιστικής και Δημοσιονομικής Διαχείρισης και Χρηματοοικονομικού Ελέγχου της Δημοκρατίας.