ΠτΔ: Απέρριψε πρόταση για άνοιγμα μόνο της Μιας Μηλιάς και όχι δύο οδοφραγμάτων

ΠτΔ: Απέρριψε πρόταση για άνοιγμα μόνο της Μιας Μηλιάς και όχι δύο οδοφραγμάτων

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης διευκρίνησε ότι η πρόταση της απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Ανχελα Ολγκίν, την οποία απέρριψε σχετιζόταν με το άνοιγμα οδοφραγμάτων.

Σε αποκλειστική συνέντευξη στο ΡΙΚ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι η πρόταση απορρίφθηκε αφού είχε προηγηθεί η απόρριψη, από την τουρκική πλευρά, του ανοίγματος δύο οδοφραγμάτων, ενός που πρότεινε η ελληνοκυπριακή και ενός που είχε προτείνει η τουρκοκυπριακή πλευρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ, η τελική πρόταση αφορούρε μονομερές άνοιγμα της Μιας Μηλιάς, ενώ η πρόταση της ελληνοκυπριακής πλευράς προνοούσε, παράλληλο άνοιγμα της Μιας Μηλιάς και του οδοφράγματος είτε στο Πυρόι, είτε στην περιοχή Πύργου.

Στη συνέντευξη στο ΡΙΚ ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης τόνισε ότι τον ενδιαφέρει περισσότερο η δημιουργία προοπτικών για επανέναρξη των συνομιλιών παρά η επίρριψη ευθυνών από την απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα.

Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι ποτέ δεν τέθηκε στον ίδιο, από οποιοδήποτε συνομιλητή του, θέμα συνεκμετάλλευσης των φυσικών πόρων της Κύπρου.

ΠΗΓΗ: Riknews

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Η Κύπρος αποχαιρετά τον Γιώργο Βασιλείου – Το τελευταίο αντίο στον «άνθρωπο της αλλαγής»

LIVE: Η Κύπρος αποχαιρετά τον Γιώργο Βασιλείου – Το τελευταίο αντίο στον «άνθρωπο της αλλαγής»

Η Κύπρος αποχαιρετά σήμερα έναν πολιτικό που σφράγισε με την παρουσία του τη σύγχρονη ιστορία του τόπου. Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γιώργος Βασιλείου, οδηγείται στην τελευταία του κατοικία, με την Πολιτεία και τον λαό να αποτίουν φόρο τιμής στον άνθρωπο των μεταρρυθμίσεων και του εκσυγχρονισμού. Το ThemaOnline καταγράφει λεπτό προς λεπτό την τελετή, τις αφίξεις των επισήμων και το κλίμα από τον χώρο της κηδείας.

BEST OF TOTHEMAONLINE