Σε μία συνεδρίαση που ειπώθηκαν πολλά σε ότι αφορά τις διπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου, αναλώθηκε το πολιτικό γραφείο του ΔΗΣΥ, που συγκάλεσε η Αννίτα Δημητρίου.
Μία συνεδρίαση στην οποία η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ εκτός από τον απολογισμό των εκλογών, έδωσε μία πρόγευση για το πώς θα πορευτεί το κόμμα μέχρι τις προεδρικές εκλογές του 2028, παρά το γεγονός ότι στην ομιλία της αναφέρθηκε στους στόχους μέχρι τις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Αν κάποιος διαβάσει προσεκτικά στα όσα αναφέρθηκε η Αννίτα Δημητρίου, θα αντιληφθεί ότι ο στόχος της ίδιας είναι διττός.
Πρώτο να βγάλει τον ΔΗΣΥ από την εσωστρέφεια και το δεύτερο, το κόμμα να πρωταγωνιστήσει στο πολιτικό γίγνεσθαι, κάτι που στο τέλος της ημέρας θα στέψει την ίδια, νικήτρια.
Μέσα από την ομιλία της ενώπιον των μελών του πολιτικού γραφείου, η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ έστειλε το μήνυμα σε όσους προέβλεπαν, ευελπιστούσαν ή εργάζονταν είτε φανερά είτε υπογείως, για να επιτύχουν τη συντριβή του ΔΗΣΥ, ότι το αποτέλεσμα των εκλογών δεν αποτέλεσε πανωλεθρία του κόμματος, ενώ προανήγγειλε την πραγματοποίηση καταστατικού συνεδρίου, το Φθινόπωρο, σε ημερομηνία που θα αποφασιστεί σε επόμενη συνεδρίαση του πολιτικού γραφείου. Ενώπιον του καταστατικού συνεδρίου αναμένεται να τεθεί και το «ξεχασμένο» θέμα των θητειών.
Ενώπιον του πολιτικού γραφείου, η Αννίτα Δημητρίου ανακοίνωσε την πρόθεσή της να προβεί στον διορισμό πέντε Συμβούλων Προέδρου, που θα συμμετάσχουν όπως είπε στο Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος, χωρίς δικαίωμα ψήφου. Πρόκειται για άτομα που θα εργαστούν σκληρά όπως ανέφερε, για την ανασυγκρότηση του κόμματος. Σύμφωνα με πηγές στον ΔΗΣΥ, πρόκειται για επικοινωνιολόγους, οι οποίοι θα προετοιμάσουν το έδαφος και για τις προεδρικές εκλογές του 2028.
Σκιώδης κυβέρνηση
Το δεύτερο σημαντικό σημείο, είναι η ανακοίνωση για την ενεργοποίηση του θεσμού του Συμβουλίου Παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου το λεγόμενο, «Shadow cabinet», μίας σκιώδους κυβέρνησης, που θα παρακολουθεί τις κυβερνητικές πολιτικές και θα προτείνει δράσεις και εισηγήσεις για βελτίωση ή αλλαγές.
Η Πινδάρου σύμφωνα με την Πρόεδρο του κόμματος, εισέρχεται σε μία νέα εποχή ανασυγκρότησης, σε ότι αφορά τη δομή και κυρίως την επικοινωνιακή πολιτική, αλλά και τον χαρακτήρα, ενός κόμματος που σύμφωνα με στελέχη, έχει χάσει τον προσανατολισμό του, αλλά και την επαφή του με την κοινωνία.
Αιχμές κατά στελεχών
Το σοβαρότερο πρόβλημα το οποίο αντιμετώπισε ο ΔΗΣΥ αφορούσε τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στις οποίες ο ΔΗΣΥ απέτυχε αφουγκραστεί τις τοπικές κοινωνίες, με λάθη στα οποία υπέπεσε, όπως οι εσωκομματικές δημοσκοπήσεις που δεν λήφθηκαν υπόψη από την ηγεσία του κόμματος, καθώς και ζητήματα που είχαν να κάνουν με προσωπικές ατζέντες Αξιωματούχων του κόμματος, σε διάφορες επαρχίες. Προβλήματα και παράπονα τα οποία ακούστηκαν από μέλη του πολιτικού γραφείου, όπως η περίπτωση επαρχίας όπου Επαρχιακός Γραμματέας προωθούσε συγκεκριμένους υποψήφιους για τις θέσεις δημοτικών συμβούλων. Όπως ανέφερε η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, η αποτυχία του κόμματος να εκλέξει Δημάρχους ή Αντιδημάρχους σε μεγάλους Δήμους, οφειλόταν σύμφωνα με την ίδια, σε μικροπολιτικές σκοπιμότητες και υπέρμετρες προσωπικές φιλοδοξίες.
«Σε ότι αφορά τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια που αντιμετωπίσαμε, ήταν δυστυχώς οι μικροκομματικές σκοπιμότητες και οι υπέρμετρες προσωπικές φιλοδοξίες. Οι οποίες σε αρκετές περιπτώσεις υποσκέλισαν τις καταστατικές διαδικασίες και το καλώς νοούμενο συμφέρον της παράταξης και οδήγησαν κάποιους σε αποστασία θέτοντας τον εαυτό τους απέναντι από την παράταξη. Αυτό που κατόρθωσαν ήταν να γίνουν το όχημα για να επικρατήσουν οι υποψήφιοι που στήριζε το ΑΚΕΛ»
«Επιπρόσθετα, δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε το γεγονός ότι υπήρξαν και περιπτώσεις όπου και χωρίς την κάθοδο των λεγόμενων ανταρτών, στελέχη του κόμματος, ακόμη – και λυπάμαι που το λέω – είτε μέλη επαρχιακών γραμματειών είτε και άλλοι κομματικοί αξιωματούχοι, υπέσκαπταν απροκάλυπτα τον υποψήφιο που στήριζε η Παράταξη και εργάζονταν για την εκλογή των υποψηφίων που στήριζε το ΑΚΕΛ»
Θέμα υπουργών
Στο πολιτικό γραφείο τέθηκε και το θέμα των υπουργών στην κυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη, οι οποίοι εξακολουθούν να είναι μέλη του ΔΗΣΥ, με στελέχη του κόμματος να εκφράζουν δυσαρέσκεια επί τούτου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδεχόμενο διαγραφής τους από το κόμμα, είναι απομακρυσμένο, ωστόσο τέθηκε η εισήγηση από την Πρόεδρο του κόμματος, να μην λαμβάνουν μέρος στις εκλογικές διαδικασίες. Δυσαρέσκεια εκφράστηκε επίσης και για τον διορισμό του Προέδρου του ΚΟΑ, ο οποίος είναι στέλεχος του ΔΗΣΥ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Συγκινητική πράξη από πατέρα σε Λύκειο στη Λευκωσία – Viral η ανάρτηση του σχολείου
• Τι κερδίζει τελικά η Κύπρος από την παροχή ευκολιών και υποδομών στις ΗΠΑ;
• Πόσα λεφτά κερδίζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ - Τα μπόνους για ταξίδια και διασκέδαση
• Το Netflix θα αφαιρέσει μια ολόκληρη ενότητα περιεχόμενου - Μάθε ποια είναι
• Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ - Μάθε αν κέρδισες 3.100.000 ευρώ
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις