ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη φωτιά στη Λέσβο: Επιχειρούν οκτώ αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο - Ενισχύονται οι δυνάμεις - Βίντεο

Μεγάλη φωτιά στη Λέσβο: Επιχειρούν οκτώ αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο - Ενισχύονται οι δυνάμεις - Βίντεο

Μεγάλη φωτιά καίει σε δασική έκταση πολύ κοντά στο χωριό Κάπη, Μανταμάδου, στη βόρεια Λέσβο. Η φωτιά ξέσπασε σήμερα Σαββάτο περί τις 12 το μεσημέρι.

Οι δυνάμεις έχουν ενισχυθεί και επιχειρούν 52 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος της 12ης ΕΜΟΔΕ, 13 οχήματα, ενώ κινητοποιήθηκαν 8 αεροσκάφη και 1 ελικόπετρο. Συνδράμουν και εθελοντές.

 

Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου έχει διαθέσει υδροφόρες και χωματουργικά.

Η φωτιά κινείται γρήγορα λόγω των ξερών χόρτων και των πουρναριών. Ο επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων κ. Μπιμπούδης τόνισε ότι καταβάλλονται προσπάθειες να περιοριστεί η φωτιά αλλά ακόμη είναι σε εξέλιξη γιατί η ένταση της ενισχύεται από τους ανέμους.

«Δύσκολη» χαρακτηρίζει την κατάσταση ο πρόεδρος του χωριού Μπάμπης Τζελαϊδής. Αναστατωμένοι οι κάτοικοι, ελπίζουν τα εναέρια μέσα να μπορέσουν να τη θέσουν γρήγορα υπό έλεγχο, γιατί κοντά υπάρχει το μεγάλο δάσος που ξεκινάει από την Καράβα και πάει στην άλλη πλευρά του νησιού.

Στην περιοχή πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι 5 μποφόρ. Οι προβλέψεις είναι για ενισχυμένους βοριάδες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ο καπνός της φωτιάς φθάνει μέχρι την Καλλονή δημιουργώντας αποπνικτική ατμοσφαιρα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά δεν απειλεί σπίτια.

Πηγή: protothema.gr

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Ψάχνεις δουλειά; Μάθε πώς μπορείς να γίνεις επαγγελματίας οδηγός ταξί

• Πότε μια επιχείρηση δικαιούται να απασχολήσει προσωπικό από τρίτες χώρες - Το ποσοστό μακροχρόνιων Κυπρίων ανέργων

• Με τι καιρό θα περάσουμε το Σαββατοκύριακο - Ομίχλη στο «μενού» - Αναλυτική πρόγνωση

• Ανείπωτη θλίψη: Έφυγε από την ζωή ο σπουδαίος συνθέτης Μίμης Πλέσσας - Στις 12 Οκτωβρίου θα γιόρταζε τα 100ά του γενέθλια



LIVE: «Φλέγεται» η Μέση Ανατολή - Αναφορές ότι σκοτώθηκε ο πιθανός διάδοχος του Νασράλα

LIVE: «Φλέγεται» η Μέση Ανατολή - Αναφορές ότι σκοτώθηκε ο πιθανός διάδοχος του Νασράλα

Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκεται η Μέση Ανατολή, με το Ισραήλ να επιτίθεται σε Γάζα, Δυτική Όχθη, Λίβανο, αλλά και Συρία, την στιγμή που το  λιβανικό ένοπλο κίνημα Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι εμπλέκεται σε μάχες με ισραηλινά στρατεύματα στα σύνορα των δυο κρατών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top