H Χαμάς αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο συμφωνίας και απελευθέρωσης ομήρων

H Χαμάς αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο συμφωνίας και απελευθέρωσης ομήρων

Υψηλόβαθμη πηγή της Χαμάς δήλωσε σήμερα, Σάββατο 6/7 πως μία αναθεωρημένη πρόταση συμφωνίας μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ προβλέπει ότι οι διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτών, αλλά και των αντρών ομήρων, θα μπορούσαν να αρχίσουν σε μία περίοδο 16 ημερών, μετά από την πρώτη φάση της συμφωνίας.

Η ίδια πηγή υπογράμμισε ότι η πρόταση διασφαλίζει ότι οι διαμεσολαβητές θα εγγυηθούν για μία προσωρινή κατάπαυση του πυρός, για τη διανομή βοήθειας, αλλά και για την απόσυρση των στρατιωτικών δυνάμεων του Ισραήλ για όσο χρόνο, οι έμμεσες διαπραγματεύσεις συνεχίζουν να υλοποιούν τη δεύτερη φάση της συμφωνίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Ιούνιο η υπογραφή αμυντικής συμφωνίας με τη Γαλλία, με την οποία έχουμε την ισχυρότερη συνεργασία

ΠτΔ: Ιούνιο η υπογραφή αμυντικής συμφωνίας με τη Γαλλία, με την οποία έχουμε την ισχυρότερη συνεργασία

Στη συμφωνία που θα διαλαμβάνει την παρουσία γαλλικών δυνάμεων σε κυπριακό έδαφος για ανθρωπιστικούς σκοπούς αναφέρθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος επεσήμανε ότι η Γαλλία είναι το κράτος μέλος της ΕΕ με το οποίο η Κύπρος έχει την πιο ισχυρή συνεργασία σε όλα τα επίπεδα.

BEST OF TOTHEMAONLINE